Naslovnica
26.4.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Who want to live forever?

The oldest person in the world recently turned 117 years old. According to the latest data from the Centers for Disease Control... Više...
Slika
Fight against HIV

“To not have to remember that every morning is earth-changing for them,” said Dr. Rachel Bender Ignacio, director of... Više...
Slika
PMS ili prehlada

Žene nerijetko razmišljaju o PMS kao "menstrualnoj prehladi". Svatko tko ima menstruaciju iz iskustva zna da mjesečni ciklus... Više...
Slika
Coke? Just sugar!

Though most people are wise to the fact that soda isn’t exactly a nutrient-filled drink, you may be wondering just how much... Više...
Slika
Allergiees tips

If you’re an allergy sufferer and you know it’s your time of the year, you may be able to correlate your symptoms, Dr. Emily... Više...
Slika
5 znakova moždanog udara

Često ljudi mogu doživjeti ono što se obično naziva "mini moždani udar" ili "moždani udar upozorenja" prije nego što... Više...
Slika
Sleeping type

The relationship between sleep and health is complex. A new study has identified four distinct types of sleepers to understand it... Više...
Slika
Forget big feet

A surgeon specializing in sexual health says you cannot tell the size of a man’s penis simply by looking at his hands or feet.... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Vinom protiv dijabetesa PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 11 Listopad 2009 10:11

vino

Najnoviji pokusi na miševima u laboratorijima Sveučilišta Southwestern Texas pokazali su da resveratrol iz crnog vina smanjuje razine šećera u krvi. Dr. Roberto Coppari inicirao je miševima injekcije resveratrola uz visoko kalorijsku prehranu. Rezultati su pokazali da je aktiviran SIRT1 protein u mozgu odgovoran za smanjenje koncentracije glukoze i povećanje količine inzulina.

-->
 
Bundeva-zlato jeseni PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 10 Rujan 2009 08:09

bucaBundeva, cucurbita pepo, misirača, dulek, bijela buča, žuta bundeva, tikva (porodica Cucurbitaceae), biljka podrijetlom iz Meksika, dobro nam je poznata kao povrće koje se u našim krajevima uzgaja pod nazivom bundeva. Bundeva porijeklo vuče iz Afrike te Sjeverne Amerike, od kuda je stigla do Europe, gdje su je u početku uzgajali kao ukras. 

--->
 
Grožđe-plod jeseni PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 01 Rujan 2009 11:58

grozdeVrijeme sazrijevanja grožđa traje od kolovoza do listopada, što se odlično uklopilo u kasnoljetnu i jesensku pripremu imunološkog sustava za hladnije dane kada je organizam više podložan infekcijama i padu imuniteta. Vinova loza raste kao samonikla, divlja ili šumska penjačica (Vitis silvestris), no daleko je važnija kultivirana biljka koja se uzgaja u vinogradima kao trajnica i stalnim obrezivanjem se drži na željenoj visini. 

--->
 
Lubenica-zdravo osvježenje PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 13 Kolovoz 2009 08:47

lubenicaLubenica je najpoznatije voćno ljetno osvježenje u svim kombinacijama. Međutim, ovo divovsko voće sadrži i izuzetno puno vitamina i minerala. Lubenice najbolje uspijevaju u toplim, primjerice u južnim i jugoistočnim zemljama Europe (Italija, Kreta, Malaga, Azurna obala), Izraelu, sjevernoj Africi, a kod nas najbolje u dolini Neretve. Postoje brojne vrste lubenica kao što su: dinje, mrežaste lubenice, kantalupe i charentais.

--->
 
Kopriva-hrana i lijek PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 04 Kolovoz 2009 19:51

koprivaKopriva (Urtica dioica L. - Urticaceae) je samonikla biljka koja raste na zapuštenim mjestima kao korov. Listovi i peteljke su pokriveni žarnicama, i zbog toga ih je jako neugodno dodirnuti, jer izliju oštar sok na kožu. Kopriva se od davnina koristi kao hrana i lijek. Još su je stari Egipčani uzgajali i koristili kao povrće, a u doba Grka koristila se kao svježa biljka za masažu protiv reumatskih bolovaPoznata je narodna izreka "Neće grom u koprive", a germanskoj mitologiji kopriva je simbol boga munja. 

--->
 
Probiotici-prirodni antibiotici PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 29 Srpanj 2009 09:03

yogiSvima je poznato da je jogurt hranjiva namirnica koja povoljno djeluje na organizam. Većina pozitivnih učinaka jogurta potječe od prisutnosti živih bakterija mliječno-kiselog vrenja. Tijekom procesa fermentacije te bakterije pretvaraju mliječni šećer laktozu u mliječnu kiselinu pri čemu se dobivaju karakterističan okus i konzistencija proizvoda. Jogurt je stoga lakše probavljiv od mlijeka i savjetuje se osobama koje imaju manjak laktaze, enzima koji cijepa mliječni šećer laktozu, a i bjelančevinama u jogurtu djelomično se mijenja struktura pa su probavljivije.

--->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 21
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.