Naslovnica
27.9.2020.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Pet maksimirskih jezera"

U subotu, 20.09. organizirana je 1. utrka "Pet maksimirskih jezera" povodom Dana i 226. godine osnutka Parka Maksimir. Franjo... Više...
Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...
Slika
Corona Info kutak

U skladu sa nastalom zdravstvenom situacijom i u želji da bude na usluzi svojim prijateljima i posjetiocima, Medikus.hr je... Više...
Slika
Corona virus (Covid 19)

Koronavirusi (CoV) su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolesti u rasponu od obične prehlade do težih bolesti poput... Više...
Slika
Doping u sportu

Što je doping i kako se boriti protiv njega? Pitanje dopinga u sportu posljednjih se tjedana široko raspravlja, ali o čemu se... Više...
Slika
Cijepljenje kod odraslih osoba

To što ste odrasli ne znači da ste imuni na određene bolesti. Cijepljenje je važno za očuvanje zdravlja kod djece i kod... Više...
Slika
Predavanje "Utjecaj predananalitičkih faktora na krvnu sliku"

Pozivamo vas na predavanje "Utjecaj predanalitičkih faktora na rezultate kompletne krvne slike" dr.sc. Vanje Radišić Biljak,... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Vrijeme posta PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Subota, 20 Veljača 2010 09:20

uskrs-zecVrijeme je korizme, približava se Uskrs. Mnogi su ovo razdoblje iskoristili kako bi se odrekli nekih poroka i očistili svoj organizam. Najčešće se odričemo cigareta, alkohola, te hrane koju smatramo "zabranjenom"; primjerice čokolada, slatkiši, meso, alkohol itd. Prehrambene restrikcije mogu se odnositi na: hranu koja se smije i ne smije jesti; hranu koja se smije konzumirati samo u određeno doba dana ili godine; vrijeme kada se smije jesti; način pripreme hrane i pravila kada, kako i koliko dugo postiti.

-->
 
Kravlje vs sojino mlijeko PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 18 Veljača 2010 20:11

soja-mlijekoU posljednje vrijeme velik je porast upotrebe mlijeka i mliječnih proizvoda jer mlijeko spada u skupinu lako dostupnih namirnica koja se brzo pripremaju, pa možemo reći da je ono tzv. "brza hrana". Također, prehramena industrija pronalazi nove načine obrade i obogaćivanja mlijeka, te je na tržištu prisutan sve veći broj funkcionalnih mliječnih proizvoda koji su, do unazad nekoliko godina, bili potpuno nepoznati.

-->
 
Soja poput piletine PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Biologija.com.hr   
Srijeda, 17 Veljača 2010 18:10

tofu-puraZnanstvenici sa Sveučilišta u Missouriju stvorili su zamjenu za piletinu u obliku soje koja izgledom i okusom iznimno podsjeća na "pravu stvar". Osim toga, nudi i zdravstvene dobrobiti, poput snižavanja kolesterola i održavanja kostiju zdravima. Fu-Hung Hsieh, voditelj je projekta koji za cilj ima stvoriti jeftinu biljnu zamjenu za piletinu. Umjesto uobičajenog dodavanja boje i okusa soji, Hsieh je razvio proces koji soji omogućava stvaranje vlaknaste strukture kakvu nalazimo u pilećim prsima.

-->
 
Sladila-pitanja i odgovori PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 15 Veljača 2010 11:14

sladilaTvari za zaslađivanje su dobar nadomjestak šećeru, a bitno smanjuju energetsku, kalorijsku vrijednost namirnice. Zamjenjeni šećer ili smanjena kalorijska vrijednost pomažu pojedinim grupama ljudi da reguliraju unos kalorija, a da ne smanje unos namirnica, odnosno da pri bolesnim stanjima organizma kod kojih se ograničava unos šećera i dalje uživaju u slatkom okusu.

-->
 
Dani zelja-dani zdravlja PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 04 Veljača 2010 17:58

kupusOva namirnica, koja se uz dodatak soli priprema od tanko narezanih glavica, još je od davnih dana omiljeni dodatak uz jela od mesa, budući da dobro neutralizira prevelike količine masti. Zelje (kupus, kiseli kupus) je nezamjenljiva namirnica u prehrani naših ljudi u svim krajevima, osobito u brdskim i hladnijim područjima (Lika, Kordun, Gorski kotar), gdje slabije uspijeva ostalo povrće, a u zimskim razdobljima gotovo je jedini prirodni izvor prijeko potrebnog vitamina C.

-->
 
Slanutak na naš stol PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 27 Siječanj 2010 15:47

slanutakSlanutak, naut, slani grah, nohut, leblebija, čić (lat. Cicer arietinum, engl. Chick peas, tal. garbanzo) je povrtna kultura naših istočnih i južnih krajeva (Makedonija, Dalmatinska zagora) iako je rasprostranjen na gotovo svim kontinentima, jer uspijeva čak i na visinama od 2900 m. U svijetu se najviše uzgaja u Aziji, (Indija, Pakistan, Kina, Afganistan, Iran, Sirija), u Europi je najcijenjeniji u Španjolskoj, a u Americi njegov najveći proizvođač je Meksiko.

-->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 14 od 19
Copyright © 2020 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.