Naslovnica
26.6.2017.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Zeolit i artritis

 

Doktori

Najnovije

Slika
Euromelanoma day 2017.

Hrvatsko dermatološko društvo poziva vas na konferenciju povodom manifestacije Euromelanom day 2017. dana 30.05. u 12h u Oris... Više...
Slika
Kvinoja - "majka žitarica"

Kvinoja je istovremeno i "lažna žitarica" i "majka žitarica", kvinoja (quinoa) zbog činjenice da sadrži više kalcija od... Više...
Slika
Urin ukazuje na bolest

Ovisno o stanju organizma, zdravlju i unosu hrane i pića, mokraća može imati različite boje. Ponekad je dovoljno povećati... Više...
Slika
"Alkoholizam-bolest pojedinca, obitelji i zajednice"

Predavanje "Alkoholizam – bolest pojedinca, obitelji i zajednice" održat će se 25.05. (četvrtak) u organizaciji ZZJZ... Više...
Slika
Biciklijada "Rent-a-bikeRi"

Počele prijave za treću biciklijadu Rent-a-bikeRi koje se održava 27.05. (nedjelja) u 10h. Za sudjelovanje je moguće odabrati... Više...
Slika
Jarunski susreti 2017.

Jarunski sportski susreti održavaju se 26.05. (petak) s početkom u 9,30h na RSC Jarun (Malo jezero, kod Aqariusa) u... Više...
Slika
"Na posao u tenisicama"

U petak, 12. svibnja, svi građani pozvani su da se pridruže već prepoznatljivoj akciji "Na posao u tenisicama". Cilj akcije na... Više...
Slika
Vizionar Ferdinand Monoyer

Ferdinand Monoyer (9. svibnja 1836. - 11. srpnja 1912.) bio je francuski oftalmolog, poznat po uvođenju dioptrije 1872.... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Radionica Put sklada PDF Ispis E-mail
Novosti
Srijeda, 01 Lipanj 2011 06:49

tai-chiUdruga Umijeće chija poziva na radionicu Put sklada u subotu, 11. lipnja 2011. u Medven Dragu kraj Krašića.  Radionica je zamišljena kao poticaj na otkrivanje i razvijanje umijeća chija (L'Art du Chi) – tjelesna energetska vještina i umijeća kuhanja u skladu s prirodnim načelima. Vježbajući Tai Ji Quan i Qi Gong, napajajući svoja pluća svježim zrakom Žumberka te okrijepivši se prirodnom hranom bogatom i razigranom ljetnim okusima i mirisima, ispunite duh i tijelo životnom energijom i krenite putem sklada.

Sklad je stanje kojemu bi svaki čovjek trebao težiti i mnoge drevne filozofije i jednostavne mudre misli ističu da samo skladna, zdrava i opuštena osoba može biti slobodna, kreativna, puna ljubavi i sreće. U današnjem užurbanom i stresnom životu, nerijetko u onečišćenu okolišu i uz jedenje pretežno rafinirane hrane, nekoliko je umijeća koja nas mogu potaknuti da zastanemo i osluhnemo svoje tijelo i dušu.

Program

10:00 – 12:00  Umijeće Chija
12:00 – 14:00  Bogatstvo ljetnog menija
14:00 – 15:00  Odmor
15:00 – 17:00  Umijeće Chija
17:00 – 18:00  Druženje uz slatko iznenađenje

Umijeće Chija – Metoda Stévanovitch

vlady-stevanovichMetoda Stévanovitch je tjelesna energetska vještina orijentirana prema zdravlju i dobrobiti. Potječe iz tradicionalnih kineskih vještina, Tai Ji Quana i Qi Gonga. Vlady Stévanovitch objedinio je te tehnike u skladnu cjelinu te ih jasnom i progresivnom pedagogijom učinio dostupnima današnjem vježbaču. Umijeće Chija mogu vježbati svi, bez obzira na dob i tjelesnu kondiciju. Vrlo blago i bez napora, vježbanjem razgibavamo zglobove, opuštamo mišiće i živčani sustav, razvijamo svjesno disanje, te potičemo vitalne funkcije. Razvija se snaga i gipkost, koncentracija i unutarnji mir. Pri vježbanju osluškujemo vlastito tijelo, trenutne granice i poštujemo ih. Na radionici će se vježbati 11 kineskih vježbi za zdravlje i forma 24 pokreta.

Bogatstvo ljetnog menija

Kratko izlaganje o navikama i stupnjevima prehrane te kako se povezati s prirodom. Ljeto u kuhinji: namirnice, načini kuhanja, začini, energije, napitci – pojašnjenja recepata i završna demonstracija pripremljenoga dnevnog menija (juha, glavno jelo, desert).

Voditeljice

Buga Hernitz Cvjetko

buga-hernitzBuga Hernitz Cvjetko rođena je 1974. u Zagrebu. S Tai Ji Quanom, stil yang, upoznaje se 2003. od kada vježba kod Monike Škaljac, instruktorice Internacionalnog centra Vlady Stévanovitch u Francuskoj. Prepoznaje Umijeće Chija kao svoj put i sasvim mu se predaje. Ovlaštenje za samostalno podučavanje od Centra dobiva 2008. i vodi grupne i privatne satove u Zagrebu i Bjelovaru te intenzivne radionice s naglaskom na prilagodbi vježbi grupi te individualnim potrebama svakog sudionika. Znanje usavršava na seminarima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i Belgiji.

 

Snježana Krpes


snjezana-krpesSnježana Krpes rođena je 1971. u Kutini. Ljubav i kreativnost prema umijeću kuhanja i pripremi hrane prema prirodnim načelima otkriva 2007. te ih svakodnevno prakticira. Završila je Školu prirodnog kuhanja u Makronovi u Zagrebu, pohađala više praktičnih radionica zdrave prehrane i kuhanja, asistira u Makronovinu timu, odslušala više seminara i predavanja o osobnoj ekologiji, prirodnim stilovima življenja, detoksikaciji, refleksoterapiji i mnoge druge. Od 2010. voditeljica je ciklusa radionica za roditelje pod nazivom Hranom do zdravlja koje organizira društvo Naša djeca Zabok u okviru Programa prevencije pretilosti i prekomjerne težine djece. Istražuje utjecaj hrane na zdravlje te domaće i svjetske kuharice i imena prirodne kuhinje. Polaznica je radionica udruge Umijeće Chija iz Zagreba.

Medven Draga

medvenŽumberačko selo Medven Draga nalazi se na nadmorskoj visini od 160 m, a smješteno je u dolini rijeke Kupčine, u mikroregiji Žumberačkog prigorja Središnje Hrvatske, 5 km sjeverozapadno od naselja Krašić kojemu administrativno pripada.

Na autocesti Zagreb – Karlovac sići na izlazu Jastrebarsko. Na raskrižju sa starom karlovačkom cestom skreće se lijevo u smjeru Karlovca. Nakon 6,5 km skreće se desno u smjeru Krašića (postoji tabla za skretanje prema Krašiću). Cestom 8km do Krašića (gdje cesta zaobilazi centar s desne strane), zatim dalje 2,5 km do Strmca Pribićkog gdje odmah nakon prelaska mosta preko Kupčine skrećete lijevo i nakon 2,5 km stižete do Medven Drage i kurije Medven.

Cijena radionice: 240 kn (u cijenu su uključeni objed, osvježavajući napitci i recepti)

Informacije i upisi:
Buga, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , 091 3010209
Snježana, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , 091 5122752

Prijave traju do 8. lipnja.

Veselimo se vašem dolasku!

Zakoračimo zajedno do sklada!

Share
 
Copyright © 2017 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.