Naslovnica
27.9.2020.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Pet maksimirskih jezera"

U subotu, 20.09. organizirana je 1. utrka "Pet maksimirskih jezera" povodom Dana i 226. godine osnutka Parka Maksimir. Franjo... Više...
Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...
Slika
Corona Info kutak

U skladu sa nastalom zdravstvenom situacijom i u želji da bude na usluzi svojim prijateljima i posjetiocima, Medikus.hr je... Više...
Slika
Corona virus (Covid 19)

Koronavirusi (CoV) su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolesti u rasponu od obične prehlade do težih bolesti poput... Više...
Slika
Doping u sportu

Što je doping i kako se boriti protiv njega? Pitanje dopinga u sportu posljednjih se tjedana široko raspravlja, ali o čemu se... Više...
Slika
Cijepljenje kod odraslih osoba

To što ste odrasli ne znači da ste imuni na određene bolesti. Cijepljenje je važno za očuvanje zdravlja kod djece i kod... Više...
Slika
Predavanje "Utjecaj predananalitičkih faktora na krvnu sliku"

Pozivamo vas na predavanje "Utjecaj predanalitičkih faktora na rezultate kompletne krvne slike" dr.sc. Vanje Radišić Biljak,... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Mrkva za "zlatan" ten PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 05 Srpanj 2010 16:39

mrkvaMrkva (lat. Daucus carota, eng. Carrots) je korjenasto povrće bogato vitaminima A, B3, C i E, a od minerala kalcijem i željezom. Zbog svoje niske kalorične vrijednosti često se koristi za redukcijske dijete. Nenametljiva i otporna mrkva je namirnica čije prisustvo nam je "obično", ali nas vjerno i svakodnevno održava u dobrom zdravlju. Radi se o zlata vrijednom plodu koji ima prihvatljivu cijenu. U srednjem vijeku bila je ljubičaste boje, dok se narančasta mrkva pojavljuje u 17. i 18. st. u Holandiji.

 

-->
 
Zdrav doručak PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović   
Subota, 26 Lipanj 2010 15:55

zobene-pahuljiceDoručak osigurava energiju potrebnu za početak dana, poboljšava pamćenje, razumijevanje i pridonosi boljem raspoloženju. Tijekom dana važno je ne preskakati glavne obroke i započeti dan s doručkom. Tijekom noći naše rezerve u obliku glikogena  razgrađuju se kako bi se osigurala glukoza potrebna našem organizmu.

-->
 
Zdravi parovi PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 07:21

olive-tomatoIstraživanja pokazuju da određena hrana može naglo postati zdravija ako se jede zajedno s nekom drugom. Od špinata i cikle, do crvenog vina i jabuke, slijedi 10 parova koje iznimno poboljšavaju osobine druge namirnice. Zašto je sok od naranče tako dobar uz zobenu kašu? I što to u maslinovom ulju poboljšava svojstva rajčice? Novi dokazi pokazuju da određene kombinacije namirnica nude daleko veće koristi nego što bi to mogle ijedna od njih zasebno.

 

-->
 
Jagoda-princeza proljeća PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 17 Svibanj 2010 07:45

jagodaProljeće i ljeto je doba jagoda jer krajem ožujka iz staklenika stižu prve crvene, sočne, primamljive jagode koja cijelo ljeto mame svojim mirisom, bojom i obiljem zdravlja. Jagoda (Fragaria Vesca) pripada porodici ruža, a domovina joj je u Europi. Pored divlje šumske jagode, postoje još i brojne druge uzgojene vrste s velikim i raznim oblicima plodova, kao i vrtne jagode - mjesečarke.  

-->
 
Začini-čarobnjaci kuhinje PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 10 Svibanj 2010 07:35

zacinKako bi danas objasnili riječ ili pojam "začina" Oxford English Dictionary (a njemu vjerujemo jer su Englezi bili pomorci, a sir Frances Drake glavni tragač za začinima, posebno za cimetom) kaže: "Razne tvari jakog okusa ili arome biljnog podrijetla, dobivene od tropskih biljaka, koje se obično koriste kao dodatak prehrani ili u druge svrhe zbog njihova miomirisa i očuvanja svježine."

-->
 
Zdravlje i sol PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor HCJZ.hr   
Ponedjeljak, 26 Travanj 2010 10:06

solPrema studiji globalnog opterećenja bolestima 80% smrtnosti u svijetu, a u Europi čak 86% smrtnosti,  uzrokovano je kroničnim nezaraznim bolestima. Svjetska zdravstvena organizacija 2005. godine zacrtala je kao globalni cilj u idućih 10 godina smanjiti smrtnost od kroničnih nezaraznih bolesti svake godine za 2%, provodeći intervencije na individualnoj i populacijskoj razini.  Na osnovi rezultata projekta Usporedne procjene rizika SZO cilj bi se moglo postići smanjenjem glavnih čimbenika rizika za nastanak ovih bolesti.

-->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 12 od 19
Copyright © 2020 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.