Naslovnica
27.2.2021.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Corona viroza - kućna ljekarna

Tijekom Corona pandemije i rastućeg broja oboljelih, uputno je u kućnoj ljekarni imati nekoliko osnovnih lijekova koja... Više...
Slika
Cijepljenje protiv COVID-19

Hrvatska je dosad naručila 5,6 milijuna doza cjepiva od raznih proizvođača za prvu fazu cijepljenja te dodatnih 300.000 doza... Više...
Slika
Lijek za Maria

Mario Puškarić je odrastao kao zdrav i vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17.... Više...
Slika
Cjepivo za coronu

U studenom 2020., Pfizer Inc i BioNTech, Moderna, i Sveučilište u Oxfordu (u suradnji s AstraZenecom), najavili su pozitivne... Više...
Slika
Utrka "Pet maksimirskih jezera"

U subotu, 20.09. organizirana je 1. utrka "Pet maksimirskih jezera" povodom Dana i 226. godine osnutka Parka Maksimir. Franjo... Više...
Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...
Slika
Corona Info kutak

U skladu sa nastalom zdravstvenom situacijom i u želji da bude na usluzi svojim prijateljima i posjetiocima, Medikus.hr je... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Komorač-začin i lijek PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 03 Studeni 2009 18:52

komoracKomorač (morač, janez, slatki aniš) su marljivo uzgajali stari Grci i Rimljani, jer su ljekovita svojstva i aroma mesnatih debelih gomolja (izgleda kao veća glavica crvenog luka) bili legendarni, a osobito su ga voljele rimske dame, koje su ga grickale radi njegovog diuretičkog svojstva i otapanja masnog tkiva oko struka. Ratnici su pak komorač dodavali u jelo kako bi sačuvali dobro zdravlje i snagu.

-->
 
Kesten-jesenska poslastica PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 01 Studeni 2009 17:28

kesteniPriroda nam u prohladne jesenske dane nudi kesten - jedan od simbola jeseni. Hranjive tvari i aktivni sastojci kestena povoljno utječu na cirkulaciju i pomažu u prijelaznom razdoblju kada se organizam treba prilagoditi na sve hladnije dane. Pečeni kesteni neodoljivo privlače svojim mirisom i daju poseban šarm gradskim ulicama u jesen. Kesten je hranjiv međuobrok slatkastog okusom posebno omiljen među djecom.

-->
 
Vinom protiv dijabetesa PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 11 Listopad 2009 10:11

vino

Najnoviji pokusi na miševima u laboratorijima Sveučilišta Southwestern Texas pokazali su da resveratrol iz crnog vina smanjuje razine šećera u krvi. Dr. Roberto Coppari inicirao je miševima injekcije resveratrola uz visoko kalorijsku prehranu. Rezultati su pokazali da je aktiviran SIRT1 protein u mozgu odgovoran za smanjenje koncentracije glukoze i povećanje količine inzulina.

-->
 
Bundeva-zlato jeseni PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 10 Rujan 2009 08:09

bucaBundeva, cucurbita pepo, misirača, dulek, bijela buča, žuta bundeva, tikva (porodica Cucurbitaceae), biljka podrijetlom iz Meksika, dobro nam je poznata kao povrće koje se u našim krajevima uzgaja pod nazivom bundeva. Bundeva porijeklo vuče iz Afrike te Sjeverne Amerike, od kuda je stigla do Europe, gdje su je u početku uzgajali kao ukras. 

--->
 
Grožđe-plod jeseni PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 01 Rujan 2009 11:58

grozdeVrijeme sazrijevanja grožđa traje od kolovoza do listopada, što se odlično uklopilo u kasnoljetnu i jesensku pripremu imunološkog sustava za hladnije dane kada je organizam više podložan infekcijama i padu imuniteta. Vinova loza raste kao samonikla, divlja ili šumska penjačica (Vitis silvestris), no daleko je važnija kultivirana biljka koja se uzgaja u vinogradima kao trajnica i stalnim obrezivanjem se drži na željenoj visini. 

--->
 
Lubenica-zdravo osvježenje PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 13 Kolovoz 2009 08:47

lubenicaLubenica je najpoznatije voćno ljetno osvježenje u svim kombinacijama. Međutim, ovo divovsko voće sadrži i izuzetno puno vitamina i minerala. Lubenice najbolje uspijevaju u toplim, primjerice u južnim i jugoistočnim zemljama Europe (Italija, Kreta, Malaga, Azurna obala), Izraelu, sjevernoj Africi, a kod nas najbolje u dolini Neretve. Postoje brojne vrste lubenica kao što su: dinje, mrežaste lubenice, kantalupe i charentais.

--->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 16 od 19
Copyright © 2021 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.