Naslovnica
27.9.2020.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Pet maksimirskih jezera"

U subotu, 20.09. organizirana je 1. utrka "Pet maksimirskih jezera" povodom Dana i 226. godine osnutka Parka Maksimir. Franjo... Više...
Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...
Slika
Corona Info kutak

U skladu sa nastalom zdravstvenom situacijom i u želji da bude na usluzi svojim prijateljima i posjetiocima, Medikus.hr je... Više...
Slika
Corona virus (Covid 19)

Koronavirusi (CoV) su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolesti u rasponu od obične prehlade do težih bolesti poput... Više...
Slika
Doping u sportu

Što je doping i kako se boriti protiv njega? Pitanje dopinga u sportu posljednjih se tjedana široko raspravlja, ali o čemu se... Više...
Slika
Cijepljenje kod odraslih osoba

To što ste odrasli ne znači da ste imuni na određene bolesti. Cijepljenje je važno za očuvanje zdravlja kod djece i kod... Više...
Slika
Predavanje "Utjecaj predananalitičkih faktora na krvnu sliku"

Pozivamo vas na predavanje "Utjecaj predanalitičkih faktora na rezultate kompletne krvne slike" dr.sc. Vanje Radišić Biljak,... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Smrznuto je zdravo? PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 20 Siječanj 2010 09:59

smrznuta-hranaNekada su naši preci koristili samo svježe voće i povrće iz svoga vrta. Od branja namirnica do njihovog konzumiranja prolazilo je samo nekoliko sati. U modernim gradovima, koji se nalaze daleko od ruralnih područja, pronaći svježe voće i povrće je pravi problem. Dok voće i povrće stigne na police supermarketa, prođe ponekad i do 3 tjedna. Za to vrijeme namirnice gube svoje vrijedne sastojke, posebice vitamin C. Osim toga, takve namirnice se često beru prije sazrijevanja, da bi se izbjeglo njihovo kvarenje tokom prijevoza.

-->
 
Trtputac - vrtna čarolija PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 17 Siječanj 2010 13:15

trputacTrputac (bobinac, Plantago L.) je trajna zeljasta, vrlo česta livadska biljka. Pojavljuje se na svim livadama, u poljskim međama, uz rubove putova, u jarcima i na vlažnim plodnim tlima.Neke od domaćih vrsta trpuca, koje su najrasprostranjenije, razlikuju se prema obliku lista i cvata. To su – ženski, širokolisni trputac (Plantago major L.), muški, uskolisni trputac (Plantago lanceolata L.) i srednji trputac (Plantago media L.).

-->
 
Moć biljaka protiv virusa PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 10 Siječanj 2010 18:44

zlatnjakU posljednje vrijeme svjedoci smo razorne moći virusa po naš imunološki sustav i organizam u cjelini. Virusi su najmanje jedinice organizirane žive tvari čije su osnovne jedinke mnogo manje od bakterija (primjerice virusi srednje veličine manji su po zapremini od bakterija prosječne veličine i do 30 000 puta), a koji istodobno imaju sposobnost identične reprodukcije i mutacije. Jedna od najčešćih virusnih respiratornih infekcija je gripa.

-->
 
Ljekovitost meda PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 16 Prosinac 2009 17:26

medMed je sladak, gust i viskozan proizvod specifičnog okusa i mirisa što ga medonosne pčele proizvode iz nektara ili drugih slatkih biljnih sokova, te im dodaju vlastite specifične tvari, pa ga odlažu u saće da sazori. To je namirnica od davnina poznata čovjeku, vrlo cijenjena zbog njegove hranjive vrijednosti. Za medom se posezalo i u slučaju bolesti i kada je trebalo zadovoljiti potrebu za slatkim.

-->
 
Preživjeti prosinac PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 11 Prosinac 2009 09:03

prosinacDa mjesec prosinac i sezonu partijanja ne biste pamtili samo po višku kilograma zbog previše jela i pića, te da početak 2010. godine ne započnete u kajanju i nastojanju da izgubite te kilograme nakupljene u božićnom i novogodišnjem partijanju, probajte slijedeće:

-->
 
Badem-tradicija Mediterana PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 08 Prosinac 2009 08:51

bademBadem (Amygdalus communis) podrijetlom je iz Azije odakle se uzgojem preselio na zapad i udomačio se u zemljama oko Sredozemnog mora. Raste kao poludivlje drvo, ali je najpoznatiji kao kultivirana biljka. Sa svojim ružičastim cvjetovima djeluje dekorativno kao ukrasno drvo, no važniji su ukusni i ljekoviti plodovi. Plod badema je duguljasta, jajolika, baršunasta koštica u kojoj se nalazi velika i uljevita sjemenka. Jedan je od tipičnih mediteranskih plodova, a kod nas najbolje uspijeva u Dalmaciji i na otocima.

-->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 15 od 19
Copyright © 2020 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.