Naslovnica
19.4.2025.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
ADHD u odraslih

Poremećaj s nedostatkom pažnje i hiperaktivnošću (ADHD) svrstan je u razvojne poremećaje, premda se sve više smatra... Više...
Slika
Organ transplantations change personality

Scientists have found that organ transplants can have unexpected consequences, including profound changes to one's personality... Više...
Slika
Who want to live forever?

The oldest person in the world recently turned 117 years old. According to the latest data from the Centers for Disease Control... Više...
Slika
Fight against HIV

“To not have to remember that every morning is earth-changing for them,” said Dr. Rachel Bender Ignacio, director of... Više...
Slika
Coke? Just sugar!

Though most people are wise to the fact that soda isn’t exactly a nutrient-filled drink, you may be wondering just how much... Više...
Slika
PMS ili prehlada

Žene nerijetko razmišljaju o PMS kao "menstrualnoj prehladi". Svatko tko ima menstruaciju iz iskustva zna da mjesečni ciklus... Više...
Slika
Hrana za zdravlje crijeva

"Vi ste ono što jedete" nije samo drska fraza koju koriste liječnici i zdravstveni stručnjaci kako bi nas prevarili da se... Više...
Slika
Allergiees tips

If you’re an allergy sufferer and you know it’s your time of the year, you may be able to correlate your symptoms, Dr. Emily... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Sushi PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 22 Ožujak 2009 20:35

sushi

Sushi, tradicionalno japansko jelo popularno je i na zapadu gdje se otvara sve više sushi-barova. Osnovu čini riža koja se nadopunjuje najčešće ribom ili tofuom odn. seitanom u vegetarijanskoj varijanti. Iako djeluje komplicirano, sushi je jednostavno praviti i kod kuće. Dovoljno je par pokušaja kako biste postali sushi-majstor.

--->
 
Mediteranska prehrana PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 24 Veljača 2009 22:25

mediter-prehranaDefiniciju mediteranske dijete prvi je dao američki liječnik Ancel Keys 1945.g.  koji je proveo polovicu životnog vijeka na prostorima Mediterana tražeći objašnjenje relativno niske učestalosti srčanih bolesti stanovnika ovog podneblja. Studija provedena u sedam zemalja (orig. Seven Countries Study) obuhvatila je Finsku, Grčku, Italiju, Japan, Nizozemsku, SAD i ex. Jugoslaviju.

--->
 
Energetski snagatori PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 16 Prosinac 2008 00:00

cranberyVjerojatno i vaš ritam u ovo doba godine postaje sve gušći i gušći. Obitelj, posao, kupovina poklona i druge svakodnevne obaveze potiču nas da potražimo dodatne izvore energije. Izbjegavajte pad energije koji dolazi nakon ukljanjanja šećera iz prehrane, kao što su slatkiši, kolači, soda-pića. Smanjite namirnice kao što su mliječni proizvodi, meso, masnoće i alkohol. Ne preskačite doručak, i nastojte ne jesti iza 18h.

 

--->
 
Vegetarijanska piramida PDF Ispis E-mail
Gastro
Subota, 22 Studeni 2008 16:26

vege-piramidVegetarijanska prehrambena piramida sastavljena je  od 5 skupina namirnica koje omogućavaju unos tvari potrebnih za normalno funkcioniranje. Žitarice predstavljaju bazu piramide. Voće zauzima važno mjesto piramide zbog bogatstva vitamina i minerala. Povrće je niskokalorično i lako probavljivo. Mlijeko je izvor kalcija koje gradi kosti, zube i krvne stanice.  Mahunarke i orašari sadrže proteine i masnoće. Masti i ulja treba koristiti umjereno.

--->
 
Otkriven novi okus-kalcij PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 19 Studeni 2008 00:00

tomatoNekad se smatralo da postoje četiri glavna okusa, a onda se popisu pridružio umami – okus prisutan u soja sosu, parmezanu ili rajčici. Genetičari su kod miševa pronašli receptore za okus kalcija i vjeruju da istu sposobnost imaju i ljudi. Neke osobe navodno mogu prepoznati i okus kalcija. Znanstvenici smatraju da je evolucija opremila naše okusne pupoljke sofisticiranim sustavima za detekciju šest, sedam ili više različitih okusa.  Bolje razlikovanje okusa je našim precima omogućavalo bolje rezultate u traženju prikladne hrane.

--->
 
Vege kobasijada PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 19 Studeni 2008 00:00
vege-kobasaVege kobasijada će se održati u City Center One, 20. studenog, s početkom u 17 sati. Na njoj će biti predstavljene kobasice, salame i hrenovke od sastojaka isključivo biljnoga podrijetla hrvatskih proizvođača i fizičkih osoba. Od ukupno osamnaest proizvoda koji će se moći degustirati, šest proizvoda su proizvedeni posebno za ovu priliku i bit će prvi puta predstavljeni javnosti.
--->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 21
Copyright © 2025 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.