Naslovnica
20.4.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Who want to live forever?

The oldest person in the world recently turned 117 years old. According to the latest data from the Centers for Disease Control... Više...
Slika
Fight against HIV

“To not have to remember that every morning is earth-changing for them,” said Dr. Rachel Bender Ignacio, director of... Više...
Slika
PMS ili prehlada

Žene nerijetko razmišljaju o PMS kao "menstrualnoj prehladi". Svatko tko ima menstruaciju iz iskustva zna da mjesečni ciklus... Više...
Slika
Coke? Just sugar!

Though most people are wise to the fact that soda isn’t exactly a nutrient-filled drink, you may be wondering just how much... Više...
Slika
Allergiees tips

If you’re an allergy sufferer and you know it’s your time of the year, you may be able to correlate your symptoms, Dr. Emily... Više...
Slika
5 znakova moždanog udara

Često ljudi mogu doživjeti ono što se obično naziva "mini moždani udar" ili "moždani udar upozorenja" prije nego što... Više...
Slika
Sleeping type

The relationship between sleep and health is complex. A new study has identified four distinct types of sleepers to understand it... Više...
Slika
Forget big feet

A surgeon specializing in sexual health says you cannot tell the size of a man’s penis simply by looking at his hands or feet.... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Vege Atkinsova dijeta PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 29 Lipanj 2009 21:31

vege-atkinsDr Robert Atkins (1930-2003) američki kardiolog objavio je 1972. knjigu "Atkinsov nutricionistički pristup" sa saznanjima do kojih je došao normalizirajući vlastitu prekomjernu tjelesnu težinu. Knjiga je postala poznata kao Atkinsova dijeta na bazi niskog udijela ugljikohodrata (low carb) i donijela koncept glikemijskog indeksa, a popularno je zovu "mesna dijeta" jer dozvoljava velik unos bjelančevina.

--->
 
Boje ljeta PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 18 Lipanj 2009 18:21

spektarDuži topliji dani i više sunca od ranog proljeća pa sve do početka ljeta  donose pravu erupciju boja kada u prirodi sve buja i cvate. Najprije smo oduševljeni cvatom drveća i bogatom riznicom šarenila cvijeća. Potom ta ista sunčeva toplina i svjetlost osigurava dozrijevanje plodova voća i povrća koje nas svojim bojama, raznolikošću oblika i okusa svake godine iznova oduševljava.

--->
 
Zdrava prehrana i djeca PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 26 Svibanj 2009 17:45

dijeteKada su djeca i prehrana u pitanju mislim da je najvažnije od najranije dobi učiti ih koje su namirnice zdrave, a koje nisu. Prehrambene navike se stvaraju u djetinjstvu, a djeca koja se u ranoj dobi nauče jesti voće i povrće, cjelovite žitarice, mahunarke, orašaste plodove imaju manji rizik obolijevanja od srčanih bolesti, dijabetesa, srčanih bolesti, karcinoma i drugih bolesti povezanih s pretilošću.

--->
 
Nutricionizam-što je to? PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 14 Travanj 2009 18:48

nutricionizamNutricija ili prehrana jednostavno znači dnevni unos svih potrebnih hranjivih sastojaka. Hranjivi sastojci uključuju različite krute i tekuće tvari koje unosimo u tijelo kako bi mu dali energiju potrebnu za svakodnevne aktivnosti, te za popravak i održavanje tjelesnih stanica. Fizičke i mentalne aktivnosti uzrokuju trošenje naših stanica, tkiva i organa, a naše tijelo treba popraviti i održavati ove vitalne tjelesne dijelove svakog trenutka u danu.

--->
 
Šparoga kraljica proljeća PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 08 Travanj 2009 16:41

sparogaUpravo u rano proljeće kada se ponovno uspostavlja ciklus rasta u prirodi, kada su se zimnice potrošile, sušare ispraznile, ljudi su znali iskoristiti sve što priroda u tom prijelaznom periodu nudi pa čak i samoniklo jestivo bilje kao što je: kopriva, maslačak, matovilac, šparoga i sl. U rano proljeće na tržnicama  je u ponudi i šparoga koja svojim hranjivim tvarima pomaže organizmu u prilagodbi i detoksikaciji.

--->
 
Sushi PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 22 Ožujak 2009 20:35

sushi

Sushi, tradicionalno japansko jelo popularno je i na zapadu gdje se otvara sve više sushi-barova. Osnovu čini riža koja se nadopunjuje najčešće ribom ili tofuom odn. seitanom u vegetarijanskoj varijanti. Iako djeluje komplicirano, sushi je jednostavno praviti i kod kuće. Dovoljno je par pokušaja kako biste postali sushi-majstor.

--->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 21
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.