Naslovnica
29.9.2021.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Plavi leptir"

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suradnji sa AK "Maksimir" organizira javnozdravstvenu akciju "Zagreb trči-#PlaviLeptir... Više...
Slika
Corona viroza - kućna ljekarna

Tijekom Corona pandemije i rastućeg broja oboljelih, uputno je u kućnoj ljekarni imati nekoliko osnovnih lijekova koja... Više...
Slika
Cijepljenje protiv COVID-19

Hrvatska je dosad naručila 5,6 milijuna doza cjepiva od raznih proizvođača za prvu fazu cijepljenja te dodatnih 300.000 doza... Više...
Slika
Lijek za Maria

Mario Puškarić je odrastao kao zdrav i vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17.... Više...
Slika
Cjepivo za coronu

U studenom 2020., Pfizer Inc i BioNTech, Moderna, i Sveučilište u Oxfordu (u suradnji s AstraZenecom), najavili su pozitivne... Više...
Slika
Utrka "Pet maksimirskih jezera"

U subotu, 20.09. organizirana je 1. utrka "Pet maksimirskih jezera" povodom Dana i 226. godine osnutka Parka Maksimir. Franjo... Više...
Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Šparoga kraljica proljeća PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 08 Travanj 2009 16:41

sparogaUpravo u rano proljeće kada se ponovno uspostavlja ciklus rasta u prirodi, kada su se zimnice potrošile, sušare ispraznile, ljudi su znali iskoristiti sve što priroda u tom prijelaznom periodu nudi pa čak i samoniklo jestivo bilje kao što je: kopriva, maslačak, matovilac, šparoga i sl. U rano proljeće na tržnicama  je u ponudi i šparoga koja svojim hranjivim tvarima pomaže organizmu u prilagodbi i detoksikaciji.

--->
 
Sushi PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 22 Ožujak 2009 20:35

sushi

Sushi, tradicionalno japansko jelo popularno je i na zapadu gdje se otvara sve više sushi-barova. Osnovu čini riža koja se nadopunjuje najčešće ribom ili tofuom odn. seitanom u vegetarijanskoj varijanti. Iako djeluje komplicirano, sushi je jednostavno praviti i kod kuće. Dovoljno je par pokušaja kako biste postali sushi-majstor.

--->
 
Mediteranska prehrana PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 24 Veljača 2009 22:25

mediter-prehranaDefiniciju mediteranske dijete prvi je dao američki liječnik Ancel Keys 1945.g.  koji je proveo polovicu životnog vijeka na prostorima Mediterana tražeći objašnjenje relativno niske učestalosti srčanih bolesti stanovnika ovog podneblja. Studija provedena u sedam zemalja (orig. Seven Countries Study) obuhvatila je Finsku, Grčku, Italiju, Japan, Nizozemsku, SAD i ex. Jugoslaviju.

--->
 
Energetski snagatori PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 16 Prosinac 2008 00:00

cranberyVjerojatno i vaš ritam u ovo doba godine postaje sve gušći i gušći. Obitelj, posao, kupovina poklona i druge svakodnevne obaveze potiču nas da potražimo dodatne izvore energije. Izbjegavajte pad energije koji dolazi nakon ukljanjanja šećera iz prehrane, kao što su slatkiši, kolači, soda-pića. Smanjite namirnice kao što su mliječni proizvodi, meso, masnoće i alkohol. Ne preskačite doručak, i nastojte ne jesti iza 18h.

 

--->
 
Vegetarijanska piramida PDF Ispis E-mail
Gastro
Subota, 22 Studeni 2008 16:26

vege-piramidVegetarijanska prehrambena piramida sastavljena je  od 5 skupina namirnica koje omogućavaju unos tvari potrebnih za normalno funkcioniranje. Žitarice predstavljaju bazu piramide. Voće zauzima važno mjesto piramide zbog bogatstva vitamina i minerala. Povrće je niskokalorično i lako probavljivo. Mlijeko je izvor kalcija koje gradi kosti, zube i krvne stanice.  Mahunarke i orašari sadrže proteine i masnoće. Masti i ulja treba koristiti umjereno.

--->
 
Otkriven novi okus-kalcij PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 19 Studeni 2008 00:00

tomatoNekad se smatralo da postoje četiri glavna okusa, a onda se popisu pridružio umami – okus prisutan u soja sosu, parmezanu ili rajčici. Genetičari su kod miševa pronašli receptore za okus kalcija i vjeruju da istu sposobnost imaju i ljudi. Neke osobe navodno mogu prepoznati i okus kalcija. Znanstvenici smatraju da je evolucija opremila naše okusne pupoljke sofisticiranim sustavima za detekciju šest, sedam ili više različitih okusa.  Bolje razlikovanje okusa je našim precima omogućavalo bolje rezultate u traženju prikladne hrane.

--->
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 18 od 19
Copyright © 2021 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.