Naslovnica
15.10.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
"Dan bijelog štapa"

Hrvatski savez slijepih kao nacionalna krovna organizacija slijepih u RH i ove godine tradicionalno obilježava Međunarodni dan... Više...
Slika
"Darovite ruke" Ben Carson

Životna priča o siromašnom mladiću koji od najlošijeg učenika osnovne škole uz pomoć majke i njene vjere upisuje... Više...
Slika
Prednosti i nedostaci antibiotika

Antibiotici su lijekovi koji liječe bakterijske infekcije - možemo ih koristiti za upale prouzročene bakterijama, ali za... Više...
Slika
Pažljivo s pubertetlijama

Ton glasa roditelja može uvelike utjecati na emocije i reakcije djece. Znanstvenici su slučajnom metodom svrstali svakog... Više...
Slika
Ovisnost o alkoholu

Što je ovisnost o alkoholu? Ovisnost o alkoholu je ozbiljan problem. To je obrazac pijenja previše alkohola koji ometa vaš... Više...
Slika
Predavanje "Autizam-intervencijski pristupi"

Pozivamo vas na predavanje "Autizam-intervencijski pristupi" koje će održati prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar 14.10. (pon) u... Više...
Slika
Kava ili čaj – pitanje je sad!

Kava i čaj spadaju u najpopularnija svjetska pića, a crni je čaj najtraženija sorta i čini 78% ukupne proizvodnje i... Više...
Slika
Jedemo li previše proteina?

Proteini su već neko vrijeme omiljeni makronutrijent. Želite smršavjeti? Povećajte unos proteina! Želite li povećati... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Nesanica jača apetit PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010 15:48

sanAmerican Journal of Clinical Nutrition je objavio rezultate studije koji sugeriraju kako je pomanjkanje sna povezano s povećanom potrebom za hranom. U istraživanju francuskih znanstvenika je sudjelovalo 12 zdravih muškaraca mlađe životne dobi kojima je san ograničen na 8, odnosno 4 sata na noć.

-->
 
Omega-3-masne kiseline i vid PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 12:09

omegaNova studija sugerira kako povećani unos omega-3 masnih kiselina može smanjiti izglede za razvoj senilne makularne degeneracije, vodećeg uzroka gubitka vida u razvijenim zemljama. Američki znanstvenici s Johns Hopkins University su tijekom jedne godine pratili unos hrane kod 2391 ispitanika u dobi od 65 do 84 godine.

-->
 
Martinje-praznik vina PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 09 Studeni 2010 00:00

Martinje je pradavni pučki običaj prevođenja (krštenja)marinje mošta u mlado vino na dan sv. Martina (11. studenog), koji se kod nas njeguje naročito u sjeverozapadnim vinorodnim područjima Hrvatske i u susjednim vinogorjima Slovenije. Za tu se zgodu pripremaju posebna jela (martinjska guska s mlincima), i peče martinjski kruh ili posebna pogača (u Boki kotorskoj, Dobroti, Prčnju, Stolivu).

 

-->
 
Heljda-hrana i med PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 08 Studeni 2010 10:27

heljdaIako se gotovo uvijek heljda spominje uz žitarice, heljda (lat. Fagopyrum esculentum), eng. buckwheat, ajda, eljda, hajda, helda, jeljda; u biti, botanički gledano, spada među zeljasto povrće, porodica kupusnjača, kod kojeg se koristi nama poznate sjemenke. Međutim u kulinarstvu je nekako uvijek spominjemo pod žitarice, pa ćemo je i ovaj puta "prošvercati" u žitarice. Naime, zrno heljde je vrlo bogato hranjivim sastojcima, a po vitaminskom sastavu sliči žitaricama (dakle, bogato je vitaminima B skupine). 

-->
 
Zelje-izvor zdravlja PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Medikus   
Utorak, 02 Studeni 2010 09:08

zeljeOva namirnica, koja se uz dodatak soli priprema od tanko narezanih glavica, još je od davnih dana omiljeni dodatak uz jela od mesa, budući da dobro neutralizira prevelike količine masti. Također kupus (zelje, kiselo zelje) je nezamjenljiva namirnica u prehrani naših ljudi u svim krajevima, osobito u brdskim i hladnijim područjima (Lika, Kordun, Gorski kotar), gdje slabije uspijeva ostalo povrće, a u zimskim razdobljima gotovo je jedini prirodni izvor prijeko potrebnog vitamina C.

-->
 
Bundeva PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Coolinarika-com   
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 06:52

bundevaZrela jestiva bundeva, dinjastog, jabučastog, kruškastog oblika ima sočno meso izrazite narančaste boje. Okus zrele jestive bundeve je slatkast i bez naročite arome, osim tzv. mošusove bundeve. Prema podrijetlu razlikujemo bundeve Starog i Novog svijeta. Stari Egipćani i Rimljani poznavali su i pripremali tikvice (Lagenaria vulgaris) i veliku duguljastu buču glatke kore (Luffa cylindrica) koja je prikladna za prehranu čovjeka samo dok je mlada, nedozrela.

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 19
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.