Naslovnica
21.8.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Dina-plivačka maratonka

Dina Levačić uspjela je jučer, 19.08. preplivati kanal Tsugaru u dalekom Japanu, što će reći da je 23-godišnja daljinska... Više...
Slika
ZeGeVege festival 2019

U Zagrebu na Trgu bana Jelačića dana 6. i 7. rujna 2019. održati će se 12. hrvatska Veganmania u organizaciji Udruge... Više...
Slika
Otkriće EKG-a

Willem Einthoven, nizozemski liječnik, rođen u današnjoj Indoneziji je dovršio prvi praktični sustav... Više...
Slika
Cest is d Best

Po 22. put Cest is d Best, zagrebački festival od 30/05/2018 do 03/06/2018 predstavlja ulične zabavljače, likovne umjetnike,... Više...
Slika
Stop alkoholu

U Hrvatskoj danas ima oko 250 tisuća ovisnika o alkoholu, od čega 50 tisuća žena. Jeste li kad razmislili o tome koliko... Više...
Slika
Vježbanjem do hormonalne ravnoteže

Problemi poput razdražljivosti, problematičnog tena, poremećaja u spavanju, umora i/ili apatije pa sve do disbalansa u libidu... Više...
Slika
Leonardo-istinski genije

Leonardo da Vinci bio je pravi genij koji je svojim prisustvom krasio ovaj svijet od 15. travnja 1452. do 2. svibnja 1519. On je... Više...
Slika
Jarunski susreti 2019.

Društvo "Sport za sve-Centar" poziva vas 24.5. (subota) u 10h na sportsko druženje pod nazivom Jarunski susreti 2019. Tom... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Fleksiterijanstvo - fleksibilno vegetarijanstvo PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 07:28

fleksiterijanstvoFleksitarijanstvo je kovanica dviju riječi: fleksibilno i vegetarijanstvo. Termin je nastao prije više od desetljeća označavajući osobe koje se većinu vremena hrane po vegetarijanskim načelima, no povremeno posegnu za mesom bilo iz socijalnih i kulturnih razloga ili pak zbog zadovoljavanja nutritivnih potreba. Budući da je fleksibilnost u samom temelju fleksitarijanstva, nije strogo definirano koliko puta tjedno su dozvoljeni izleti u vidu mesa, bitno je samo da je prehrana većinom temeljena na biljnim namirnicama, a da meso čini prilog.

 

-->
 
Jogurt dnevno ublažava depresiju PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Hina   
Petak, 24 Travanj 2015 07:57

jogurtRedovita konzumacija probiotika može imati značajan utjecaj na raspoloženje i ublažiti depresiju, pokazalo je nova nizozemska studija. Znanstvenici sa Sveučilišta u Liedenu u Nizozemskoj otkrili su da ljudi koji uzimaju probiotike imaju manju vjerojatnost da će patiti od mračnih raspoloženja, pišu nizozemski mediji.

 

-->
 
Doručak-dobar marketing? PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 08:33

cornflakesJesti za doručak, ručak i večeru može biti štetno za naše zdravlje. Tako barem tvrdi Abigail Carroll, povjesničarka i autorica knjige: "Three Squares: The Invention of the American Meal" napominjući da ne postoje dokazi koji idu u prilog da su nam potrebna tri obroka kako bismo zadovoljili dnevne potrebe za energijom, a post i preskakanje obroka može biti zdravije za naš organizam, piše Daily Mail.

 

 

-->
 
Poslijeblagdanski odmor organizma PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 11 Prosinac 2014 20:07

kupkaU božićne dane slavljenja i darivanja uobičajeno je pretjerivanje sa hranom i pićem uslijed čega se nerijetko nakupi pokoji kilogram viška, te je poželjno nakon blagdana odmoriti organizam na prirodan način bez umjetnih proizvoda. U tom procesu blagodati voća i povrća potaknuti će unutarnje organe na pojačani rad, a organizmu ćemo omogućiti povratiti energetsku ravnotežu ukoliko odvojimo vrijeme za obnavljanje duha i tijela.

 

Više...
 
Gastro božićni kutak PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 10:34

bozicna-psenica

Božić je jedan od najvećih kršćanskih praznika, kojim se obilježava Kristovo rođenje (25.12. po julijanskom kalendaru), a pretpostavlja se da je nastavak rimskog praznovanja Saturnalija, označavanja rođenja boga Sunca odn. zimskog solsticija. Za Božić se kitila kuća i ukrasno drvce jabukama, orasima i lješnjacima, te posluživao bogati ručak kao simboličan uvod u novu godinu.

 

-->
 
Što jesti za doručak? PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 03 Travanj 2014 13:49

smothieŠto jedete za doručak? Doručak je najvažniji obrok u danu i često se naglašava kako upravo doručak mora sadržavati vlakna, vitamine, no često nakon buđenja posegnemo za nečim "što nam prvo padne pod ruku" i tako napravimo veliku pogrešku. Zdrav doručak smanjit će rizik od mnogih bolesti, poput raka i dijabetesa.  Ove namirnice trebali biste izbaciti.

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 19
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.