Naslovnica
15.10.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
"Dan bijelog štapa"

Hrvatski savez slijepih kao nacionalna krovna organizacija slijepih u RH i ove godine tradicionalno obilježava Međunarodni dan... Više...
Slika
"Darovite ruke" Ben Carson

Životna priča o siromašnom mladiću koji od najlošijeg učenika osnovne škole uz pomoć majke i njene vjere upisuje... Više...
Slika
Prednosti i nedostaci antibiotika

Antibiotici su lijekovi koji liječe bakterijske infekcije - možemo ih koristiti za upale prouzročene bakterijama, ali za... Više...
Slika
Pažljivo s pubertetlijama

Ton glasa roditelja može uvelike utjecati na emocije i reakcije djece. Znanstvenici su slučajnom metodom svrstali svakog... Više...
Slika
Ovisnost o alkoholu

Što je ovisnost o alkoholu? Ovisnost o alkoholu je ozbiljan problem. To je obrazac pijenja previše alkohola koji ometa vaš... Više...
Slika
Predavanje "Autizam-intervencijski pristupi"

Pozivamo vas na predavanje "Autizam-intervencijski pristupi" koje će održati prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar 14.10. (pon) u... Više...
Slika
Kava ili čaj – pitanje je sad!

Kava i čaj spadaju u najpopularnija svjetska pića, a crni je čaj najtraženija sorta i čini 78% ukupne proizvodnje i... Više...
Slika
Jedemo li previše proteina?

Proteini su već neko vrijeme omiljeni makronutrijent. Želite smršavjeti? Povećajte unos proteina! Želite li povećati... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Zdrave i nezdrave grickalice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović, UPPT.hr   
Četvrtak, 02 Veljača 2017 15:28

cipiPoznato je da su grickalice poput čipsa u kategoriji nezdrave i nepoželjne hrane, ali nova studija otkriva i puno gore stvari o njima. Onaj tko ima naviku redovno jesti slane grickalice pržene u ulju i prepune nepoželjnih dodataka riskira puno više od pretilosti ili bolesti srca. Nova studija kaže kako su takve grickalice opasne za nerođenu djecu, hiperaktivnost kod djece i potencijalni karcinom kod odraslih. Jedna je anketa pokazala da trećina malenih Britanaca čips i slične grickalice jede svaki dan što je opasno za njihov razvoj i zdravlje.

 

 

-->
 
Pravilna prehrana u multiploj sklerozi PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 24 Ožujak 2016 10:39

secerKao i kod drugih obolijenja, tako je i kod multiple skleroze vrlo važno što jedemo. Neurolozi i nutricionisti složni su kako postoje namirnice koje se kod MS nikako ne bi trebale konzumirati ili se njihov unos mora smanjiti. Iako ne postoji posebna dijeta za osobe koje pate od multiple skleroze (MS), zdrava prehrana koja uključuje svježe voće i povrće može povećati razmak do pogoršanja kliničke slike.

 

-->
 
Heljda-voće, a ne žitarica PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 24 Veljača 2016 06:46

heljdaBrojni su nazivi za vrijednu, ali pomalo zaboravljenu drevnu žitaricu heljdu. Zovemo je još i hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda. Heljda zapravo nije prava žitarica, već je voćna sjemenka u rodu s rabarbarom, ali se najčešće razmatra kao žitarica i pogodna je za ishranu osoba sa celijakijom.To je planinska jednogodišnja biljka koja uspijeva na području preko tisuću metara nadmorske visine.

 

-->
 
Fleksiterijanstvo - fleksibilno vegetarijanstvo PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 07:28

fleksiterijanstvoFleksitarijanstvo je kovanica dviju riječi: fleksibilno i vegetarijanstvo. Termin je nastao prije više od desetljeća označavajući osobe koje se većinu vremena hrane po vegetarijanskim načelima, no povremeno posegnu za mesom bilo iz socijalnih i kulturnih razloga ili pak zbog zadovoljavanja nutritivnih potreba. Budući da je fleksibilnost u samom temelju fleksitarijanstva, nije strogo definirano koliko puta tjedno su dozvoljeni izleti u vidu mesa, bitno je samo da je prehrana većinom temeljena na biljnim namirnicama, a da meso čini prilog.

 

-->
 
Jogurt dnevno ublažava depresiju PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Hina   
Petak, 24 Travanj 2015 07:57

jogurtRedovita konzumacija probiotika može imati značajan utjecaj na raspoloženje i ublažiti depresiju, pokazalo je nova nizozemska studija. Znanstvenici sa Sveučilišta u Liedenu u Nizozemskoj otkrili su da ljudi koji uzimaju probiotike imaju manju vjerojatnost da će patiti od mračnih raspoloženja, pišu nizozemski mediji.

 

-->
 
Doručak-dobar marketing? PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 08:33

cornflakesJesti za doručak, ručak i večeru može biti štetno za naše zdravlje. Tako barem tvrdi Abigail Carroll, povjesničarka i autorica knjige: "Three Squares: The Invention of the American Meal" napominjući da ne postoje dokazi koji idu u prilog da su nam potrebna tri obroka kako bismo zadovoljili dnevne potrebe za energijom, a post i preskakanje obroka može biti zdravije za naš organizam, piše Daily Mail.

 

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 19
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.