Gastro
|
Petak, 18 Studeni 2011 16:27 |
Med je sladak, gust i viskozan proizvod specifičnog okusa i mirisa izuzetno djelotvoran u hladne, zimske dane s učestalim prehladama. Za staklenkom medom se posezalo u slučaju bolesti i kada je trebalo zadovoljiti potrebu za slatkim. Med proizvode pčele iz nektara ili drugih slatkih biljnih sokova te im dodaju vlastite specifične tvari pa ga odlažu u saće da sazori. To je namirnica od davnina poznata čovjeku, vrlo cijenjena zbog njegove hranjive vrijednosti.
|
-->
|
Gastro
|
Autor UPPT.hr
|
Petak, 11 Studeni 2011 11:30 |
Mjesec studeni je nas podsjeća na nadolazeću zimu, kada naše tijelo pripremamo za zimske dane, kada se naše tjelesne aktivnosti smanjuju, a većina namirnica koje koristimo nešto su siromašnije vitaminima i mineralima, ali zato su bogatije kalorijama koje nam daju toplinu.
|
-->
|
Gastro
|
Petak, 30 Rujan 2011 08:21 |
Kupina je grm koji naraste 1-2 m visoko. Grane su joj duge, tanke, savinute i bodljikave. Cvjetaju između svibnja i srpnja, a sazrijevaju od kolovoza do listopada. Kupina raste kao samonikla biljka uz šume i oranice. Samonikle kupine od vrtnih su manje, ali slađe i imaju nešto drukčiju aromu i okus. Mladi zeleni listovi i cvjetni vrhovi kupine beru se u lipnju i srpnju, ali samo s vrhova stabljike i po suhom vremenu. Zreli plodovi kupine beru se u kolovozu i rujnu i od njih se dobiva ljekovito kupinovo vino.
|
-->
|
Gastro
|
Petak, 30 Rujan 2011 07:40 |
Svi koji ne znate kuhati, a htjeli bi znati kako kuhati pravilno, zdravo i dobro pozivamo Vas u Školu kuhanja Udruge za prevenciju prekomjerne težine. Tri i pol mjeseca imati ćete vremena za svladavanje svih modula i ciljanih savjeta u odnosu na zdravlje, debljinu, a kasnije možete postati i edukator, jer ćete dobiti diplome o završenoj Školi kuhanja. Plan aktivnosti: u listopadu počinju radionice kuhanja dinamikom 2 subote mjesečno, do kraja ove godine, a polaznicima će, nakon završene škole, biti uručene diplome! Info telefon 091/3739-042.
|
-->
|
Gastro
|
Autor UPPT.hr
|
Četvrtak, 01 Rujan 2011 04:29 |
Počinju pripreme za nadolazeću jesen sa svim ljepotama ovog godišnjeg doba, a osobito velikom ponudom namirnica bogatih nutrijenata za podizanje imuniteta. Tržnice nude obilje voća i povrća koje našem organizmu osiguravaju prijeko potrebne vitamine i minerale. Možemo birati između namirnica koje nam osiguravaju bogat unos proteina, te namirnica koje sadržavaju visok postotak ugljikohidrata potrebnih radi opskrbe organizma energijom.
|
-->
|
Gastro
|
Autor UPPT.hr
|
Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2011 07:23 |
Pravilnom prehranom i izborom namirnica možemo pomoći organizmu u prilagodbi na ljetne uvjete. Svakako prehranu treba prilagoditi zdravstvenom statusu svake osobe, starosnoj dobi, dnevnim radnim aktivnostima i životnim navikama. Ljeti je, zbog vrućina, potrebno jesti hranu koja ne opterećuje organizam, odnosno što više svježeg, voća i povrća, mahunarki, integralnih žitarica i fermentiranih mliječnih proizvoda, te lako probavljivih proteina (riba, puretina i piletina bez kožice, grahorice, soja).
|
-->
|
|
|
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>
|
Stranica 8 od 19 |