Naslovnica
15.10.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
"Dan bijelog štapa"

Hrvatski savez slijepih kao nacionalna krovna organizacija slijepih u RH i ove godine tradicionalno obilježava Međunarodni dan... Više...
Slika
"Darovite ruke" Ben Carson

Životna priča o siromašnom mladiću koji od najlošijeg učenika osnovne škole uz pomoć majke i njene vjere upisuje... Više...
Slika
Prednosti i nedostaci antibiotika

Antibiotici su lijekovi koji liječe bakterijske infekcije - možemo ih koristiti za upale prouzročene bakterijama, ali za... Više...
Slika
Pažljivo s pubertetlijama

Ton glasa roditelja može uvelike utjecati na emocije i reakcije djece. Znanstvenici su slučajnom metodom svrstali svakog... Više...
Slika
Ovisnost o alkoholu

Što je ovisnost o alkoholu? Ovisnost o alkoholu je ozbiljan problem. To je obrazac pijenja previše alkohola koji ometa vaš... Više...
Slika
Predavanje "Autizam-intervencijski pristupi"

Pozivamo vas na predavanje "Autizam-intervencijski pristupi" koje će održati prof.dr.sc. Jasmina Frey Škrinjar 14.10. (pon) u... Više...
Slika
Kava ili čaj – pitanje je sad!

Kava i čaj spadaju u najpopularnija svjetska pića, a crni je čaj najtraženija sorta i čini 78% ukupne proizvodnje i... Više...
Slika
Jedemo li previše proteina?

Proteini su već neko vrijeme omiljeni makronutrijent. Želite smršavjeti? Povećajte unos proteina! Želite li povećati... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Med protiv prehlade PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 18 Studeni 2011 16:27

medMed je sladak, gust i viskozan proizvod specifičnog okusa i mirisa izuzetno djelotvoran u hladne, zimske dane s učestalim prehladama. Za staklenkom medom se posezalo u slučaju bolesti i kada je trebalo zadovoljiti potrebu za slatkim. Med proizvode pčele iz nektara ili drugih slatkih biljnih sokova te im dodaju vlastite specifične tvari pa ga odlažu u saće da sazori. To je namirnica od davnina poznata čovjeku, vrlo cijenjena zbog njegove hranjive vrijednosti.

-->
 
Pripremite organizam za zimu PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Petak, 11 Studeni 2011 11:30

medMjesec studeni je nas podsjeća na nadolazeću zimu, kada naše tijelo pripremamo za zimske dane, kada se naše tjelesne aktivnosti smanjuju, a većina namirnica koje koristimo nešto su siromašnije vitaminima i mineralima, ali zato su bogatije kalorijama koje nam daju toplinu. 

-->
 
Kupinovo vino PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 08:21

vinoKupina je grm koji naraste 1-2 m visoko. Grane su joj duge, tanke, savinute i bodljikave. Cvjetaju između svibnja i srpnja, a sazrijevaju od kolovoza do listopada. Kupina raste kao samonikla biljka uz šume i oranice. Samonikle kupine od vrtnih su manje, ali slađe i imaju nešto drukčiju aromu i okus. Mladi zeleni listovi i cvjetni vrhovi kupine beru se u lipnju i srpnju, ali samo s vrhova stabljike i po suhom vremenu. Zreli plodovi kupine beru se u kolovozu i rujnu i od njih se dobiva ljekovito kupinovo vino.

-->
 
Škola kuhanja Udruge UPPT PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 07:40

upptSvi koji ne znate kuhati, a htjeli bi znati kako kuhati pravilno, zdravo i dobro pozivamo Vas u Školu kuhanja Udruge za prevenciju prekomjerne težine. Tri i pol mjeseca imati ćete vremena za svladavanje svih modula i ciljanih savjeta u odnosu na zdravlje, debljinu, a kasnije možete postati i edukator, jer ćete dobiti diplome o završenoj Školi kuhanja. Plan aktivnosti: u listopadu počinju radionice kuhanja dinamikom 2 subote mjesečno, do kraja ove godine, a polaznicima će, nakon završene škole, biti uručene diplome!  Info telefon 091/3739-042.

-->
 
Jesenske namirnice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Četvrtak, 01 Rujan 2011 04:29

vocePočinju pripreme za nadolazeću jesen sa svim ljepotama ovog godišnjeg doba, a osobito velikom ponudom namirnica bogatih nutrijenata za podizanje imuniteta. Tržnice nude obilje voća i povrća koje našem organizmu osiguravaju prijeko potrebne vitamine i minerale. Možemo birati između namirnica koje nam osiguravaju bogat unos proteina, te namirnica koje sadržavaju visok postotak ugljikohidrata potrebnih radi opskrbe organizma energijom.

-->
 
Kad srce kaže ljeto, kaže oprez! PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2011 07:23

ljetoPravilnom prehranom i izborom namirnica možemo pomoći organizmu u prilagodbi na ljetne uvjete. Svakako prehranu treba prilagoditi zdravstvenom statusu svake osobe, starosnoj dobi, dnevnim radnim aktivnostima i životnim navikama. Ljeti je, zbog vrućina, potrebno jesti hranu koja ne opterećuje organizam, odnosno što više svježeg, voća i povrća, mahunarki, integralnih žitarica i fermentiranih mliječnih proizvoda, te lako probavljivih proteina (riba, puretina i piletina bez kožice, grahorice, soja).

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 19
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.