Naslovnica
11.8.2020.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Opasni i bezopasni simptomi

Usprkos otežanim uvjetima rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, hitna stanja se redovito zbrinjavaju u našim bolnicama.... Više...
Slika
Sezona alergija

Alergija je prejaka reakcija imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud ili dlaka kućnog ljubimca... Više...
Slika
Corona Info kutak

U skladu sa nastalom zdravstvenom situacijom i u želji da bude na usluzi svojim prijateljima i posjetiocima, Medikus.hr je... Više...
Slika
Corona virus (Covid 19)

Koronavirusi (CoV) su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolesti u rasponu od obične prehlade do težih bolesti poput... Više...
Slika
Doping u sportu

Što je doping i kako se boriti protiv njega? Pitanje dopinga u sportu posljednjih se tjedana široko raspravlja, ali o čemu se... Više...
Slika
Cijepljenje kod odraslih osoba

To što ste odrasli ne znači da ste imuni na određene bolesti. Cijepljenje je važno za očuvanje zdravlja kod djece i kod... Više...
Slika
Predavanje "Utjecaj predananalitičkih faktora na krvnu sliku"

Pozivamo vas na predavanje "Utjecaj predanalitičkih faktora na rezultate kompletne krvne slike" dr.sc. Vanje Radišić Biljak,... Više...
Slika
Što uzrokuje migrene?

Migrena je glavobolja karakterizirana intenzivnim lupanjem koje može trajati između nekoliko sati, pa čak i dana. Udarna ili... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Kruh naš svagdašnji PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidovic   
Petak, 24 Veljača 2012 08:04

zitaricePri spomenu pojma žitarice odmah nas asocijacija dovodi do kruha, što nije nimalno čudno jer put žitarica do kruha je povijesno razdoblje od preko 6 tisuća godina, od vremena biblijskog značenja žitarica i "kruha našeg svagdašnjeg". Koju je travu čovjek najprije sijao, nikad nećemo saznati, ali zasigurno znamo da je tisućama godina odabirao zrna i sijao, žeo i vršio. Tako je polako od divlje trave stvorio uzgojene kulture pšenice, zobi, prosa, raži i ječma koje spadaju u "5 biblijskih žitarica".

-->
 
Čokolada, ljubav i zdravlje PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Dr Kristina Lončarić   
Srijeda, 15 Veljača 2012 09:16

cokoČokolada je, bez sumnje, jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu i idealni poklon kada želite razveseliti voljenu osobu. U posljednje vrijeme sve je više istraživanja o povoljnim učincima čokolade na zdravlje, te joj se čak daje laskava titula "superhrane". Čokoladi se zbog bogatstva određenim tvarima pripisuju povoljni učinci na kardiovaskularni i živčani sustav, a zbog brojnih antioksidansa i na čitavi organizam. No, da li nešto što je toliko dobro za naše nepce, može biti dobro i za naše zdravlje?

-->
 
Začini za zimu PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović   
Četvrtak, 09 Veljača 2012 15:39

zacinU svakodnevnu prehranu u sezoni gripe i prehlade preporučljivo je uvrstiti začine koji će ojačati imunološki sustav, te ubrzati metabolizam što je neophodno za regulaciju tjelesne težine.

 

-->
 
Uloga hrane u očuvanju zdravlja PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Slađana Divković   
Petak, 27 Siječanj 2012 08:46

hranaTradicionalna kineska medicina (TKM) temelji se na načelima kineske filozofije prema kojoj je sve energija (nebo, zemlja, čovjek, duh). Ta iskonska energija pojavljuje se u obliku kozmičke energije i vitalne energije. Čovjek je prema TKM-u materija i energija. On je ujedno i dio kozmosa (univerzuma) i sve sile koje su potrebne za održavanje makrokozmosa (svemira) potrebne su i za održavanje mikrokozmosa (čovjeka).

-->
 
Batat izvor zdravlja i energije PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Ana Badrić   
Utorak, 06 Prosinac 2011 09:24

batatIako u Hrvatskoj nepravedno zanemaren, batat diljem svijeta opravdano svrstavaju među najzdravije povrće. Ta visokovrijedna namirnica osigurati će vam velik dio svakodnevnih prehrambenih potreba jer sadrži obilje ugljikohidrata, vitamin i minerala, a posebno je cijenjen među sportašima i dijabetičarima.

-->
 
Lažna ili stvarna hrana? PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 29 Studeni 2011 17:18

mesoRazočarani ste jer nigdje više ne možete pronaći svoj omiljeni prehrambeni proizvod, sir, šunku ili hrenovke? Možda biste trebali biti sretni zbog toga, jer postoji mogućnost da proizvod nije povučen zbog neisplativosti, već stoga što je riječ o "prehrambenom falsifikatu". U natjecanju sa konkurencijom, prehrambena industrija stavlja financijski profit ispred dobrobiti potrošača.

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 19
Copyright © 2020 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.