Naslovnica
24.9.2023.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Koja ste vi generacija?

Znanstvenici William Strauss i Neil Howe razvili su "generacijsku teoriju", prema kojoj se povijest može opisati u generacijskim... Više...
Slika
Summer hair care

Summer can be a challenging season for our hair, as the combination of heat, humidity and sun exposure can wreak havoc, leaving... Više...
Slika
Nedostatak lijekova iz plazme

Nakon prekida frakcioniranja plazme i proizvodnje bioloških lijekova iz krvne plazme 2013., Hrvatska već deset godina uvozi... Više...
Slika
Zašto med kristalizira?

Kristalizacija je prirodni proces svih vrsta meda u kojem prije ili kasnije ovisno o vrsti postaje čvrst/kruti. Nastaje kada se... Više...
Slika
Sunset Run 2023.

5. izdanje omiljene utrke "Sunset Run" održat će se 19.08.2023. na dravskoj promenadi u Osijeku, s početkom u 17h kod... Više...
Slika
Online dating-how to

First dates can be a minefield, especially if you've never met the person before. There are so many unwritten rules - from how... Više...
Slika
Prva pomoć-Kako izbaciti vodu iz uha

Voda koja je ostala u uhu zapravo se nalazi s vanjske strane bubnjića - pomiješala se s ušnim voskom i ostala iza njega,... Više...
Slika
Vitamin B12-za i protiv

Vitamin B12 igra ključnu ulogu u održavanju našeg cjelokupnog zdravlja. Iako možda nije vitamin o kojem se najviše govori,... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

WeightNutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Medicina Terapija suncokretovim uljem
Terapija suncokretovim uljem PDF Ispis E-mail
Medicina
Autor Ines Marinac   
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 09:36

suncokretovo-uljeMetoda liječenja suncokretovim uljem potiče iz tradicionalne Indijske medicine zvane AYUR-VEDA, a stara je preko 5000 godina. Metoda je krajnje jednostavna za primjenu, a redovita primjena donosi izvanredne rezultate. Jedan od zagovornika te metode je Dr. F. Karach. Prenosimo objašnjenje prema njegovim uputama.

Dr. F. Karach, sudionik na kongresu Ukrajinskog udruženja onkologa i bakteriologa, iznio je metodu neobičnog jednostavnog načina liječenja ljudskog tijela, i to pomoću suncokretovog ulja. Rezultati ovog postupka liječenja izazivaju čuđenje i sumnju, ali svatko se može uvjeriti u vjerodostojnost njegovih dokaza i iskušati dijelovanje na vlastitu tijelu.

Više je nego začudjujuće da su ovom neškodljivom biološkom metodom liječenja postignuti takvi uspjesi u liječenju i izliječenju bolesti bez kirurških zahvata i uzimanja lijekova. Temeljeno je načelo ovog liječenja veoma jednostavno: ispiranje (mućkanje) ulja u ustima, a sam organizam preuzima dalji postupak samoizliječenja, odstranjuju se otrovne tvari (ama) iz tijela, uslijed čega raste imunitet, i organizam je sposoban da se sam izbori protiv bolesti, bez uzimanja medikamenata koji previše često, imaju vrlo nepoželjne nuspojave.

Na taj je način moguće istodobno liječiti stanice, tkivo i organe, zato što se ovim postupkom sprečava uništenje mikroflore i razaranje ljudskog organizma. Bez zdrave mikroflore, ljudski je vijek upola kraći, jer čovjek bi mogao doživjeti dob od 140 do 150 godina. Ovom se metodom liječi niz bolesti.

Postupak

Najmanje jedna čajna, a najviše jedna žlica za jelo suncokretova (ili sezamovog) ulja koje je hladno prešano i nerafinirano, mućka se zatvorenih usta, ispirajući i provlačeći izmedju zubi, bez žurbe i truda oko 15 do 20 minuta.
Ulje se ni u kom slučaju ne smije progutati. Ispljunuta je tekućina bijela kao mlijeko i rjeđa, a ako je još žuta, ispiranje je bilo prekratko.
Nakon toga usta se trebaju više puta isprati vodom, a četkicom (i pastom) valja isprati zube. Ispljunuta je tekućina vrlo otrovna (slikovito rečeno), zato bi se umivaonik trebao dobro isprati.

U ispljunutoj tekućini nalazi se velika količina štetnih bakterija te drugih štetnih tvari i toksina. Pod mikroskopom bi se vidjeli u takvom ulju mikrobi u prvom stupnju razvoja. Važno je napomenuti da se ovim postupkom ispiranja pojačava izmjena tvari u organizmu, tako da se uspostavlja trajno ozdravljenje. Najuočljiviji je učinak učvršćavanje klimavih zubi (paradentoza), a zubi postaju vidljivo bijeli.


Najbolje je započeti ispiranje ujutro prije jela, a da bi se proces liječenja ubrzao, postupak se može ponoviti tri puta na dan prije jela i na prazan želudac. Time je izliječenje brže i djelotvornije.

Liječenje traje toliko dugo dok se organizmu ne vrati prijašnja snaga, svježina i miran san. Nakon buđenja ne smije imati umora ni tijelo ni psiha osobe, a podočnjaci moraju nestati. Moraju se pojaviti zdrava glad, dobar san i neometana sposobnost pamćenja.

Na početku se mogu pojaviti znakovi prijašnjih bolesti, što je u bolesnika koji boluje od više bolesti moguće. Pogotovo se taj osjećaj pojavljuje kada neka osoba ima više žarišnih upala, koje aktiviraju jedna drugu, a koje bi bez liječenja uzrokovale tešku bolest ili smrt. Zato i ne postoji razlog da se prekine ovo liječenje ako bi se i pojavila povišena tjelesna temperatura. Eventualno pogoršanje samo je dobar znak da se tijelo počelo oporavljati i da bolest nestaje.
Zapravo, liječenje je uspješno samo za vrijeme ispiranja usta uljem, a koliko često na dan valja ponoviti postupak, ovisi o bolesnikovu osjećaju. Za izlječenje ovom metodom, kod akutnih bolesti potrebno je 2-4 dana, a kod kroničnih, ponekad, i do jedne godine.

Terapija djeluje i preventivno, sprječava nastanak tumora i kancerogenih procesa i zaustavlja u početnom stadiju. Služi i za otklanjanje opće slabosti, obamrlosti, bolesti živaca, želučanih tegoba, bolesti pluća i jetara te poremećaja spavanja.

Prednosti

Prednost terapije je u jednostavnosti, beznačajnoj cijeni i izostanku štetnih nuspojava. Može se provoditi kroz dulje vremensko razdoblje. Terapiju upotrebljavajte kao preventivu i kao kurativu. U danima kad ste umorni, slabe koncentracije ili neispavani. Iskustvo pokazuje da mnoge akutne bolesti nestaju začuđujuće brzo, nakon nekoliko dana terapije. Kronična oboljenja zahtijevaju dulju primjenu terapije.

Na početku primjene terapije moguće je kratkotrajno pogoršanje stanja – pogotovo ako je netko bolestan od više bolesti istovremeno. Moguća je i povišena temperatura u početku. Takvo privremeno pogoršanje stanja je dobar znak da se bolest povlači.

Radiestezijski dodatak: mućkanjem suncokretovog ulja nakon 2.5 min ulje se veže sa pljuvačkom nakon 4,5 min ulazi u krv, a za 10 min unosi kisik i izbacuje štetne materije iz organizma.  Čudo od lijeka je jeftino, na dohvat ruke i može se jednostavno i lako primjenjivati.

Izvori: Nikola Gelenčir-"Prirodno liječenje biljem"
Pripremila: Ines Marinac, Medikus kreativni laboratorij

facebook youtube

Share
 
Copyright © 2023 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.