Naslovnica
22.2.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Rizik infarkta u dijabetičara

“Unatoč napretku u medicinskoj skrbi, kardiovaskularne bolesti ostaju vodeći uzrok morbiditeta i mortaliteta osoba s... Više...
Slika
Špek i luk! Štetno ili korisno?

Masti u slanini su oko 50% mononezasićene, a veliki dio njih je oleinska kiselina, ona ista koja se nalazi i u, hvalevrijednom,... Više...
Slika
Štetne navike za mozak

Neurolozi su ustanovili da mozak ima veliku sposobnost neuroplastičnosti, odn. regeneracije živčanih stanica te prilagodbe... Više...
Slika
Pivski kvasac

Pivski kvasac ili prehrambeni kvasac (lat. Saccharomyces cerevisiae) se koristi prvenstveno u proizvodnji piva i vina. Zbog mnogo... Više...
Slika
Investicijska akademija

Investicijska akademija je HAZEF konferencija koja se održava 14.12. s početkom u 10h na Ekonomskom fakultetu, Trg JF Kennedy 7... Više...
Slika
Znakovi nedostatka magnezija

Magnezij je bitan mineral vitalan za regulaciju srčanog ritma; funkcije mišića, živaca i mozga; i razine energije. Do niskog... Više...
Slika
Jačanje imuniteta

Dolazak jeseni i promjena vremena općenito sa sobom donose povećanu učestalost respiratornih infekcija kao što su prehlada i... Više...
Slika
Emocionalno prejedanje

Emocionalno prejedanje često je vrlo štetno i ogroman mu broj ljudi podlegne. Hrana može biti više od goriva. A okretanje... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Knjige Prehrana 21. stoljeća-Lejla Kažinić Kreho
Prehrana 21. stoljeća-Lejla Kažinić Kreho PDF Ispis E-mail
Knjige
Nedjelja, 28 Lipanj 2009 18:35

prehranaDr. Lejla Kažinić Kreho u 12 poglavlja svoje knjige iznosi što je sve znanost otkrila o hrani u posljednjih nekoliko desetljeća vrlo intenzivnih istraživanja i time rješava najčešće dileme s kojima se svakodnevno susrećemo pri kupovini namirnica i upućuje kojim smjerom treba krenuti prehrambena industrija koja se, na prijelazu stoljeća, nalazi na jedinstvenoj prekretnici. Prehrana 21. stoljeća, među ostalim, odgovara i na pitanja treba li prestati jesti crveno meso, je li kvalitetnija voda iz plastične boce ili iz slavine te treba li koristiti sladila i zašto.


Ispravnom prehranom također možemo izbjeći alergije, poboljšati plodnost, ublažiti dječju hiperaktivnost, te liječiti neke od najčešćih bolesti današnjiceobjavljuje u svojoj prvoj knjizi dr. Lejla Kažinić Kreho, članica Britanskog nutricionističkog društva.

"Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusne nutricionistkinje, napokon je objedinila različite probleme prehrane s obzirom na dob, spol i bolesti kod kojih je prehrana važan čimbenik. Osim korisnih i praktičnih savjeta, tu je i niz recepata s korisnim i dostupnim namirnicama. Djelo je odlična cjelina u kojoj svatko tko želi prevenirati ili olakšati zdravstvene probleme, nalazi precizne savjete za promjenu prehrambenih navika", prof. dr. sc. Višnja Latin.

Profil.hr

facebook youtube

Share
 
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.