Naslovnica
22.2.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Rizik infarkta u dijabetičara

“Unatoč napretku u medicinskoj skrbi, kardiovaskularne bolesti ostaju vodeći uzrok morbiditeta i mortaliteta osoba s... Više...
Slika
Špek i luk! Štetno ili korisno?

Masti u slanini su oko 50% mononezasićene, a veliki dio njih je oleinska kiselina, ona ista koja se nalazi i u, hvalevrijednom,... Više...
Slika
Štetne navike za mozak

Neurolozi su ustanovili da mozak ima veliku sposobnost neuroplastičnosti, odn. regeneracije živčanih stanica te prilagodbe... Više...
Slika
Pivski kvasac

Pivski kvasac ili prehrambeni kvasac (lat. Saccharomyces cerevisiae) se koristi prvenstveno u proizvodnji piva i vina. Zbog mnogo... Više...
Slika
Investicijska akademija

Investicijska akademija je HAZEF konferencija koja se održava 14.12. s početkom u 10h na Ekonomskom fakultetu, Trg JF Kennedy 7... Više...
Slika
Znakovi nedostatka magnezija

Magnezij je bitan mineral vitalan za regulaciju srčanog ritma; funkcije mišića, živaca i mozga; i razine energije. Do niskog... Više...
Slika
Jačanje imuniteta

Dolazak jeseni i promjena vremena općenito sa sobom donose povećanu učestalost respiratornih infekcija kao što su prehlada i... Više...
Slika
Emocionalno prejedanje

Emocionalno prejedanje često je vrlo štetno i ogroman mu broj ljudi podlegne. Hrana može biti više od goriva. A okretanje... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Knjige "Moje sirove strasti" Nada Rocco
"Moje sirove strasti" Nada Rocco PDF Ispis E-mail
Knjige
Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 08:00

moje-sirove-strasti

„Moje sirove strasti”, nova kuharica poznate glumice Nade Rocco progovara o njenom putu prema zdravoj hrani, dugogodišnjem proučavanju knjiga o sirovoj prehrani i prihvaćanju ideje žive, netretirane hrane s kojom se prije puno godina susrela. Otkriće blagotvorno djelovanja sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje označava snažan zaokret i u Nadinom privatnom životu, te upravo zato ona želi svoje tajne podijeliti s nama.

 

 

Kuharica bez kuhanja

Premda se ova knjiga naziva „kuharicom”, u njoj se ništa termički ne obrađuje. Ona zapravo govori o pripremi hrane kao takve - sirove, netaknute i pune prirodnih enzima, onako kakvom i treba biti, jer joj životna vrijednost još nije „upropaštena grijanjem, sušenjem, kuhanjem, konzerviranjem i pročišćavanjem.” Autorica dodaje kako se nada kako će doći dan „kad će naš svijet prepoznati tu jednostavnu činjenicu.”

Ono što je najbolje od svega, osim očiglednih nutricionističkih i zdravstvenih prednosti ovakve prehrane, ona je i iznimno ukusna. Tako se u ovoj sirovojedskoj kuharici skrivaju raznoliki recepti – od sokova, kašica, doručaka, salata i preljeva, juha, jela od povrća, slastica i torta do prirodne kozmetike (koja je naravno jestiva).

Nada Rocco

Zavolite kelj-zaboravite osteoporozu

Glumica Nada Rocco promijenila je prehranu i dovela osteoporozu pod kontrolu. Jede sve voće i povrće, alge, klice, bezglutenske žitarice te se osjeća odlično. Bazu prehrane čine voće i povrće, bezglutenske žitarice, sve vrste algi, pčelinji proizvodi, razne klice te uvijek i nešto od superhrane: chia sjemenke, goji bobice, maca, guarana, acai i lukuma.

S prehranom bez termičke obrade počela je prije šest godina nakon predavanja Victorije Boutenko, svjetski poznate promotorice sirove hrane, a nakon mjesec dana na sirovoj hrani popravila se krvna slika, nestale su alergije, bolovi u zglobovima i problemi sa sinusima. Nakon četiri mjeseca osteoporoza se vratila u osteopeniju i spavam ko beba, veselo priča zagrebačka glumica Nada Rocco, odlučila sam o svojim iskustvima napisati knjigu i podijeliti informacije sa čitaocima.

 

VEZANI SADRŽAJI

Share
 
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.