Naslovnica
28.3.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Rizik infarkta u dijabetičara

“Unatoč napretku u medicinskoj skrbi, kardiovaskularne bolesti ostaju vodeći uzrok morbiditeta i mortaliteta osoba s... Više...
Slika
Špek i luk! Štetno ili korisno?

Masti u slanini su oko 50% mononezasićene, a veliki dio njih je oleinska kiselina, ona ista koja se nalazi i u, hvalevrijednom,... Više...
Slika
Štetne navike za mozak

Neurolozi su ustanovili da mozak ima veliku sposobnost neuroplastičnosti, odn. regeneracije živčanih stanica te prilagodbe... Više...
Slika
Pivski kvasac

Pivski kvasac ili prehrambeni kvasac (lat. Saccharomyces cerevisiae) se koristi prvenstveno u proizvodnji piva i vina. Zbog mnogo... Više...
Slika
Investicijska akademija

Investicijska akademija je HAZEF konferencija koja se održava 14.12. s početkom u 10h na Ekonomskom fakultetu, Trg JF Kennedy 7... Više...
Slika
Znakovi nedostatka magnezija

Magnezij je bitan mineral vitalan za regulaciju srčanog ritma; funkcije mišića, živaca i mozga; i razine energije. Do niskog... Više...
Slika
Jačanje imuniteta

Dolazak jeseni i promjena vremena općenito sa sobom donose povećanu učestalost respiratornih infekcija kao što su prehlada i... Više...
Slika
Emocionalno prejedanje

Emocionalno prejedanje često je vrlo štetno i ogroman mu broj ljudi podlegne. Hrana može biti više od goriva. A okretanje... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Intima Biljni afrodizijaci
Biljni afrodizijaci PDF Ispis E-mail
Intima
Petak, 07 Listopad 2011 08:16

intimaNaziv afrodizijak dolazi iz grčke mitologije i boginje ljubavi - Afrodite koja je bila simbol tjelesnih strasti. Upotrebljavaju ih i žene i muškarci kako bi povećali užitak. Umjesto skupih i često sumnjivih preparata na internetu, svijet bilja nam nudi mnoštvo prirodnih afrodizijaka. Mješavina različitih začina, čajeva i kapi može imati čudesan učinak.

 

Kozja trava

Iako nije riječ o afrodizijaku spominjemo je stoga što sadrži tvar koja može povećati opseg prsiju, a to posredno pojačava libido žene i njenog partnera.

Priprema: Kuhamo 20 grama cijele biljke ili 10 grama zrnaca u jednoj litri vode. Pijte tri puta na dan. Umjesto čaja možete uzimati 15 do 30 kapljica čiste tinkture rastopljene u četvrt čaše vode.

Gorušica

Budući da potiče i regulira djelovanje spolnih žljezda, ova biljka kod zakočenih osoba djeluje kot afrodizijak, a kod onih koji pate od priapizma ili nimfomanije djeluje umirujuće.

Priprema: skuhajte 10 do 15 grama biljke u jednoj litri vode. Čaj pijte uz doručak i u predvečerje ili uzimajte 15 kapljica čiste tinkture na pola kocke šećera.Konzumirajte je oprezno, jer kod velikih doza uzrokuje neželjene posljedice.

Ginseng

ginsengDa ginseng ima dinamičke i tonizirajuće učinke i da djeluje kao afrodizijak smatra se već 2000 godina. Niti jedna druga biljka ne sadrži tvari koje bi uz pravilno doziranje imale tako izuzetno sinergijsko djelovanje. Ginseng je učinkovit i protiv stresa, što je dodatna prednost ako imamo na umu koliko je za spolnost važno duševno zdravlje.

Korištenje: 12 do 15 kapljica čiste tinkture na četvrt čaše vode. Popijte kada se probudite i oko 11 i 16 sati. Ili: 10 do 35 kapljica tekućeg ekstrakta razmutite u četvrtini čaše vode. Popijte pola sata prije jela. Ili: Uzimajte 1 do 3 žele tablete od mljevenog korijena na četvrtinu čaše vode. Pijte ujutro i poslije podne.

Paprena metvica

Opasno je koristiti čisti ekstrakt etanola koji se dobiva iz te biljke. Uzimajte samo pripravke ili preparate iz cijele biljke, koji pojačavaju osjet dodira i refleksne reakcije poput erekcije.

Priprema: nakon jela pijte čaj od 15 grama biljke na litru vode. Ili: na pola kocke šećera kapnite 3 kapljice eteričnog ulja i to konzumirajte četvrt sata prije ljubljenja.Pozor: paprena metvica nije udruživa s homeopatskim liječenjem!

Karanfilići

karanfilKaranfilići sadrže tvar koja i neposredno djeluje na mokraćne puteve, pri čemu dolazi do nabreknuća šupljikastog tkiva penisa. Nije dakle riječ o afrodizijaku u pravom značenju riječi, nego o biljci koja uzrokuje erekciju.

Priprema: Karanfiliće vjerojatno povezujete s kompotom, ali sposobni su još štošta drugo.Stavite 5 grama lišća na litru vode. Nakon svakog jela popijte 1 šalicu (za kavu).

Kantarion ili gospina trava

Tanini te biljke djeluju kao afrodizijak jer potiču parasimpatički sustav živaca, posebno na razini spolovila.

Priprema: skuhajte čaj od 10 grama biljke na litru vode. Pijte prije jela. Vino od kantariona možete pripremiti tako da 20 grama cijele biljke ili samo posušenih cvijetova namočite u jednoj litri suhog bijelog vina.

Bijela imela

imelaImela je osim po svom energetskom djelovanju poznata i po svojstvima koja poboljšavaju stanje kod arteroskleroze, zbog čega se smatra biljkom koja u određenom razdoblju života "čini čuda". Ali pažnja! U velikim je količinama opasna.

Priprema: skuhajte čaj od 15 grama biljke na litru vode. Pijte ga tri puta na dan. Ili: malo praha od sušenog lišća pomiješajte u žličicu tekućeg meda i pojedite.

 

Kukuruz

Kukuruz potiče krvotok u zdjelici.

Priprema: kada se probudite i prije nego što legnete spavati popijte 1 čašu vode, u kojoj se kuhao kukuruz (200 g kukuruza na jednu litru vode). Ili: nakon svakog obroka progutajte jednu jušnu žlicu sirupa što ćete ga pripremiti od 15 grama kukuruznih niti kuhanih u pola litre običnog šećernog sirupa.

Buhač

Organske kiseline te biljke potiču neurovegetativni živčani sustav i povoljno utječu na erektilno vezivno tkivo spolnih organa. Preporučujemo da ne prekoračite dolje navedene doze.

Priprema: 10 g biljke na litru vode. Čaj pijte nakon sva tri dnevna obroka. Ili: 15 kapljica čiste tinkture pomiješajte u četvrtini čaše vode i pijte ujutro i poslije podne.

IntimateMedicine.com.hr
 

Share
 
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.