Naslovnica
27.4.2024.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Who want to live forever?

The oldest person in the world recently turned 117 years old. According to the latest data from the Centers for Disease Control... Više...
Slika
Fight against HIV

“To not have to remember that every morning is earth-changing for them,” said Dr. Rachel Bender Ignacio, director of... Više...
Slika
PMS ili prehlada

Žene nerijetko razmišljaju o PMS kao "menstrualnoj prehladi". Svatko tko ima menstruaciju iz iskustva zna da mjesečni ciklus... Više...
Slika
Coke? Just sugar!

Though most people are wise to the fact that soda isn’t exactly a nutrient-filled drink, you may be wondering just how much... Više...
Slika
Allergiees tips

If you’re an allergy sufferer and you know it’s your time of the year, you may be able to correlate your symptoms, Dr. Emily... Više...
Slika
5 znakova moždanog udara

Često ljudi mogu doživjeti ono što se obično naziva "mini moždani udar" ili "moždani udar upozorenja" prije nego što... Više...
Slika
Sleeping type

The relationship between sleep and health is complex. A new study has identified four distinct types of sleepers to understand it... Više...
Slika
Forget big feet

A surgeon specializing in sexual health says you cannot tell the size of a man’s penis simply by looking at his hands or feet.... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro Sushi
Sushi PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 22 Ožujak 2009 20:35

sushi

Sushi, tradicionalno japansko jelo popularno je i na zapadu gdje se otvara sve više sushi-barova. Osnovu čini riža koja se nadopunjuje najčešće ribom ili tofuom odn. seitanom u vegetarijanskoj varijanti. Iako djeluje komplicirano, sushi je jednostavno praviti i kod kuće. Dovoljno je par pokušaja kako biste postali sushi-majstor.


Sastojci (za 4 osobe)

2 lista nori alge

200g riže

100g tofua

100g mrkve

1 mladi luk

wasabi pasta

 

Priprema

1. Pripremite listove nori alge, skuhanu rižu, dimljeni tofu, povrće, wasabi pastu i podložak od bambusa. Povrće i tofu narežite na dugačke rezance, a mrkvu i luk zasebno skuhajte. Listove nori algi tostirajte nad plamenom ili grijaćom pločom, dok ne pozelene.

2. Na podložak od bambusa polegnite algu hrapavom stranom prema gore. Rasporedite po njoj sloj riže (oko ½ do 1 cm), ali gornju trećinu ostavite praznu. Navlažite ruke vodom kako se riža ne bi lijepila. Bliže rubu napravite udubinu, premažite je s malo wasabija i poslažite po njoj rezance od povrća i tofua.

3. Polako počnite sa zamotavanjem sushija. Poslužite se podloškom. Čim dođete do povrća, lagano ga vratite prema unutra i stisnite te prekrijte novim slojem.

4. Čvrsto zamotajte ostatak. Kada dođete do praznoga dijela alge, rub navlažite vodom i zalijepite za ostatak rolade. Ako sushi slučajno pukne, možete ga i "pokrpati" navlaženim komadićem alge.

5. Oštrim nožem narežite sushi na kolutiće. Poslužite uz soja umak u kojem ste razmutili komadić wasabi paste (oko ½ cm). 

Dobar tek želi Medikus.hr

 

facebook  youtube

 

Share
 
Copyright © 2024 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.