Naslovnica
30.5.2023.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Svi za Karla

Karlo Magaš 16-godišnji je dječak iz Zadra koji boluje od osteosarkoma, odnosno, tumora kostiju, koji mu je dijagnosticiran... Više...
Slika
Predavanje "Celijakija-obiteljska priča"- 22.05.

Pozivamo vas na predavanje "Celijakija-obiteljska priča" koje će se održati 22.05. (pon) u 19h u dvorani k. Mala scena /MZ... Više...
Slika
Vitamin D-preventiva karcinoma

Svake godine milijuni ljudi umiru od različitih vrsta raka. Istraživači iz Njemačkog centra za istraživanje raka kažu da... Više...
Slika
HRT menopause therapy

Hormone replacement therapy (HRT) has been used widely since the 1960s as a treatment for menopause symptoms. In the past, some... Više...
Slika
Pizza Fest 2023.

The second consecutive Pizza festival 18.-28. May is dedicated to the most famous dish in the world will transform Zagreb's J.J.... Više...
Slika
Utrka "Sve za nju" 2023.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika skrećemo pozornost na važnost trčanja kao preventivnog sporta za zdravlje... Više...
Slika
Kraj epidemije COVID-19

Vlada Republike Hrvatske proglasila je 11. svibnja 2023. godine, kraj epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u... Više...
Slika
Zagorje Trekk 2023.

Zagorje Adventure Team organizira 06.05.2023. (subota) Zagorje Trekk /Zabok/ s početkom u 10 sati. Od 7-9,30h obavit će se... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Gastro Vege kobasijada
Vege kobasijada PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 19 Studeni 2008 00:00
vege-kobasaVege kobasijada će se održati u City Center One, 20. studenog, s početkom u 17 sati. Na njoj će biti predstavljene kobasice, salame i hrenovke od sastojaka isključivo biljnoga podrijetla hrvatskih proizvođača i fizičkih osoba. Od ukupno osamnaest proizvoda koji će se moći degustirati, šest proizvoda su proizvedeni posebno za ovu priliku i bit će prvi puta predstavljeni javnosti.

 

Svi građani koji će sudjelovati u glasovanju za najbolju kobasicu, ulaze u nagradnu igru u kojoj će po jedan sretan dobitnik dobiti večeru za dvije osobe u vegetarijanskom restoranu, poklon paket trgovine zdrave hrane i poklon paket proizvoda izlagača.

Najbolju kobasicu, hrenovku i salamu birat će žiri kojeg čini Davorin Bogović, (glazbenik), Irena Švenda, (nutricionistica), Sonja Njunjić, (voditeljica i urednica emisije Čovjek i zdravstvena kultura i predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine), Ida Roginek (kuharica u vegetarijanskom restoranu) i Luka Oman (predsjednik udruge Prijatelji životinja).

Organizator Vege kobasijade je udruga Prijatelji životinja, sponzori su City Center One, restoran Vegehop i trgovina bio&bio, a izlagači su Annapurna, Anyo, Eco-natura, Biovita, Gea i Zrno.

Globalni tjedan poduzetništva, 17. - 23. studenog, prva je međunarodna proslava poduzetništva koja uključuje mlade ljude u aktivnosti, natjecanja i radionice s ciljem oslobađanja njihovih ideja. Jedan od partnera za Hrvatsku je i udruga Prijatelji životinja koja se uključila događajem pod nazivom Vege kobasijada u kategoriji Etično poduzetništvo.

  

Izvještaj Medikus Gurmana

U predblagdanskom ozračju City Center One udruga Prijatelji životinja organizirala je manifestaciju zdrave hrane- Vege kobasijadu.

Predstavili su se izlagači iz cijele Lijepe naše: Annapurna iz Rakitja kraj Zagreba, Anyo iz Klane kraj Rijeke, Eco-natura iz Čakovca, Biovita iz Osijeka, Gea iz Zagreba i Zrno iz Male Kapele. Za degustaciju su ponudili 18 proizvoda vegetarijanskog asortimana: kobasica, hrenovki, salama, safalada i sl. napravljenih od "bio mesa"-tofu ili seitana.

Za one koji još ne znaju, tofu je "sojin sir" koji se dobiva kuhanjem, mljevenjem i miješanjem soje, grahorice specifičnog okusa i izuzetno bogate proteinima. Seitan nazivaju "pšeničnim mesom", a procesom ispiranja, cijeđenja i kuhanja pšeničnog tijesta dobiva se bjelančevinama bogati gluten.

Spomenute namirnice energetskim vrijednostima dostojno zamjenjuju meso u biljnoj prehrani koja ima brojne prednosti za čovjekovo zdravlje. Vegetarijanske kobasice maštoviti proizvođači aromatiziraju mješavinama začina kako bi postigli što bolji okus: blagi ili ljuti, a koji je bolji, na vama je da izaberete... U slast!                                                                                                      

 

 

              

Vege kobasijada - rezultati natjecanja

Vege kobasijada se održala u City Center One, 20. studenog, s početkom u 17 sati. Na njoj su bile predstavljene kobasice, salame i hrenovke od sastojaka isključivo biljnoga podrijetla hrvatskih proizvođača. Od ukupno osamnaest proizvoda koji su se mogli degustirati, šest proizvoda su proizvedeni posebno za ovu priliku i bili su prvi puta predstavljeni javnosti.

Zainteresirani građani mogli su degustirati predstavljene kobasice i sudjelovati u odlučivanju koja kobasica je najbolja prema izboru publike. Svi građani koji su sudjelovali u glasovanju za najbolju kobasicu, sudjelovali su u nagradnoj igri u kojoj je Ana Mijaković Vučković dobila večeru za dvije osobe u vegetarijanskom restoranu, Marija Žulj, Zora Klemar, Željka Librić, Marko Romić, Marko Jurkas i Snježana Pecija dobili su poklon paket trgovine zdrave hrane, a Damir Bešić dobio je poklon paket proizvoda.

Žiri kojeg je činio Davorin Bogović, (glazbenik), Irena Švenda, (nutricionistica), Sonja Njunjić, (voditeljica i urednica emisije Čovjek i zdravstvena kultura i predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine), Ida Roginek (kuharica u vegetarijanskom restoranu) i Luka Oman (predsjednik udruge Prijatelji životinja) odabrali su u kategoriji Najbolja kobasica proizvod Zrno „krvavica“, u kategoriji Najbolja salama proizvod Tofu salama natural, a u kategoriji Najbolja hrenovka proizvod Zrno hrenovka. Prema Izboru publike najbolji je bio Veggie kulen.

                                                                                                                                

 

www.prijatelji-zivotinja.hr

facebook  youtube

 

Share
 
Copyright © 2023 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.