Naslovnica
22.9.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Sklekovi jačaju i moždane stanice?

Najveća i dosada najdetaljnija studija tog tipa zaključuje da postoji veza između tjelesne kondicije i poboljšanih... Više...
Slika
Marijana - djevojčica bez interneta

Ja sam Marijana. Ne poznajete me? Istina, nema me ni na Instagramu, ni na Facebooku. Ne chatam, ne snapam. Ako me želite... Više...
Slika
Što znamo o Alzheimerovoj bolesti?

Alzheimerova bolest je najčešći tip demencije koja se pojavljuje i uzrokuje 60-80% slučajeva demencije. U mozgu izaziva... Više...
Slika
Gazirani sokovi povećavaju smrtnost

Bilo da to zovete sodom, gaziranim sokom ili bezalkoholnim slatkim pićem, nalazi nove studije govore da bi za vaše zdravlje... Više...
Slika
Drijemanje - dobro ili loše za zdravlje?

Stručnjaci tvrde da su ključna pitanja u vezi drijemanja zašto vam je uopće potreban dnevni odmor i koliko ustvari spavate. ... Više...
Slika
Znakofest 2019.

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba "Dodir" organizira u ponedjeljak, 23. rujna 2018. godine u 18 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska... Više...
Slika
6 koraka do prestanka pušenja

Oko četiri godine opsesivno pušim elektroničke cigarete. Povremeno sam pušila cigarete, koristila nikotinsku žvakaću gumu i... Više...
Slika
"Pet Trekking - noga i šapa zajedno"

U subotu, 21.9. u 11h Udruga Noina arka organizira humanitarnu akciju "Sljemenski Pet Trekking" odn. šetnja ljubitelja prirode... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

WeightNutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Sport Polumaraton Zagreb-Velika Gorica
Polumaraton Zagreb-Velika Gorica PDF Ispis E-mail
Sport
Utorak, 01 Prosinac 2009 00:00

marathon2006logoAtletski klub "Marathon 2006" iz Bjelovara organizira u nedjelju, 13.12.o.g. sa startom u 10h na Bundeku 4. međunarodni polumaraton za žene "Zagreb-Velika Gorica". Cilj 21km duge asfaltne staze je pred Pučkim otvorenim učilištem u Velikoj Gorici. Sve atletičarke primiti će majicu sa logotipom utrke, unikatni startni broj, a one koje utrku istrče u vremenskom limitu medalju, diplomu sa rezultatom, praktične nagrade sponzora. Startnina se ne naplaćuje.

- ORGANIZATOR I PROVEDBA: Atletski klub «Marathon 2006»
- GENERALNI SPONZOR: Privredna banka Zagreb
- START utrke:  10,00 sati, Zagreb, Bundek
- STAZA: 21 km i 95 metara – cijelom dužinom asfaltna
- CILJ: Velika Gorica, Trg kod Pučkog otvorenog učilišta

- KATEGORIJE:
od 18 do 24, od 25 do 29, od 30 do 34, od 35 do 39, od 40 do 44, od 45 do 49, od 50 do 54, od 55 i više

- SPORTSKA ODJEĆA I STARTNI BROJ: obveza je svih sudionica utrke da nastupe u športskoj odjeći i nose startni broj na prsima koji mora biti vidljiv tijekom trke i na cilju.

Novčane nagrade za prvih pet plasiranih.

- SPORTSKE NAGRADE:

1. mjesto : pehar pobjednici, zlatna medalja
2. mjesto : pehar, srebrna medalja
3. mjesto : pehar, brončana medalja
Nagrade sponzora

- NAGRADE U KATEGORIJAMA : Nagrade ne dobivaju atletičarke koje su osvojile nagrade u ukupnom poretku od 1. do 5. mjesta.

1. MJESTO  zlatna medalja,
2. MJESTO  srebrna medalja,
3. MJESTO  brončana medalja 
Nagrade sponzora

- POSEBNE NAGRADE
• najmlađa, najstarija atletičarka
• ekipni pobjednik – športski pehar

Sve atletičarke primiti će majicu sa logotipom utrke , unikatni startni broj, a one koje utrku istrče u vremenskom limitu medalju, diplomu sa rezultatom, praktične nagrade sponzora.

PRAVO NASTUPA imaju sve koje na dan 13. 12. 2009. navršavaju 18 godina i starije.

Utrka se boduje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji za
KUP AK „Marathon 2006- LARIX“

- ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I OSIGURANJE SUDIONIKA: Sve sudionice  trče na vlastitu odgovornost

 

Sudionice utrke koje žele unikatni startni broj sa svojim prezimenom do 5.12.2009. godine potrebno je da uplate 40,00 kuna ( 5 € ) na Žiro račun: Atletski klub „Marathon 2006“ 2340009-1110299569  Privredna banka Zagreb IBAN: HR3823400091110299569

- OKRIJEPNE STANICE: svakih 5 km i cilju

- VREMENSKI LIMIT: 2 sata i 30 minuta

Tuširanje: Hotel „Bijela ruža“

- PODIZANJE STARTNIH BROJEVA: u neposrednoj blizini starta 2 sata prije utrke

- PROGLAŠENJE SLUŽBENIH REZULTATA: na centralnoj pozornici na  cilju u 13 sati

Nakon utrke objaviti će se službeni rezultati KUP natjecanja i dodijeliti nagrade prema Propozicijama za KUP AK „Marathon 2006 - LARIX“

REKORD STAZE: Lisa Christina Stublic, HRVATSKA 1: 15:41 (2008. godine – državni rekord)

- STARTNINA  se NE naplaćuje

Najnovije informacije

- Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa pokrovitelj je ove međunarodne sportske priredbe,
- Generalni sponzor utrke je Privredna banka Zagreb koja je pripremila i prigodne poklone,
- Hrvatska turistička zajednica SVE sudionice utrke nagrađuje prigodnim poklonima,
- Umjesto športskih pehara za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto sponzorstvom tvrtke SAKI- kristal iz Samobora prve tri plasirane primiti će unikatne kristalne vaze ukrašene gravurom,
- Četrnaest dana prije utrke prijavilo se je 23 sudionice (15 Hrvatska, 8 Slovenija),
- Velikogoričke mažoretkinje dočekati će sudionice na cilju,
- Hrvatski hostelski savez čiji je član AK "Marathon 2006" omogućio je 8 noćenja gratis u hostelu u Zagrebu za sudionice utrke od 12. na 13. prosinac.

PRIJAVE: on-line obrazac na portalu ili SMS porukom na broj 098 908 3146 najkasnije do 11.12. 2009. do 24,00 sata
Na dan utrke neće se moći prijaviti za utrku.

biciklMedikus Leteći Reporter

Po hladnom vremenu, temperature blizu 0 stupnjeva, 20-tak trkačica iz Hrvatske, Slovenije i susjednih zemalja krenule su točno u 10h sa Bundeka u pravcu Velike Gorice na 21km dug 4. ženski polumaraton u organizaciji AK "Marathon 2006." iz Bjelovara. Organizacija je bila odlična; više policijskih motorista i kola hitne pomoći pratili su trkačice i osiguravali im prolaz. 

Ukupni poredak:

1. Mariana Lukić, Srbija, 1:28:47

2. Želimira Kopecki, Hrvatska, 1:39:08

3. Vanja Supić, Slovenija, 1:39:12

Cjelokupna lista

 

                  bundek   bundek   bundek

 

IZVJEŠĆE

Hladno nedjeljno jutro u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu. Nebo tmurno i po koja pahuljica snijega. Tek toliko da se zna da je 13.12. Još dok grad spava pred hotelom ZAGREB na Bundeku živost. Okupljaju se sudionice četvrtog izdanja međunarodnog atletskog polu-maratona za žene Zagreb-Velika Gorica. Govori se hrvatski, slovenski, engleski, francuski. Tu je Policija, liječnički tim Doma zdravlja Zagrebačke županije, Sudačka organizacija, Povjerenik Hrvatskog atletskog saveza, djelatnici Zagrebačkih cesta, Županijskih cesta Zagrebačke županije, Tajnik Hrvatskog atletskog saveza.
Gotovo sat ranije prije utrke dolazi stalni pratilac utrke Pomoćnik ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske gospodin Željko Klarić. Visoki državni dužnosnik nije mogao sakriti zadovoljstvo što se nalazi među hrabrim ženama koje će na temperaturi oko nule trčati i istrčati preko 20 kilometara.

 Utrka se održava pod izravnim visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, grada Zagreba uz generalno sponzorstvo PRIVREDNE BANKE ZAGREB koja je sponzor svih utrka za žene koje Atletski Klub „Marathon 2006“ organizira. 
 
 U 10 sati nakon kratkog pozdravnog slova Predsjednika Atletskog kluba „Maraton 2006“ Dragana Mirosavljevića, Tajnika Hrvatskog atletskog saveza Milana Oreškovića i Pomoćnika ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH Željka Klarića startnim pištoljem Pomoćnik ministra MZOŠ RH dao je znak za start polu-maratona za žene.

 Na trasi dugoj 21 kilometar i 95 metara verificiranoj po Hrvatskom atletskom savezu startni brojevi od 1 do 25. Atletičarke iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, USA, Francuske.

 Kroz špalir Velikogoričkih mažoretkinja prva je u cilj utrčala MARIANA LUKIĆ iz Srbije sa vremenom 1:28:47. Drugo mjesto na oduševljenje svih osvojila je ŽELIMIRA KOPECKI iz Slavonskog Broda. Brončana medalja pripala je VANJI SUPIĆ iz Slovenije.
 Svih 25 atletičarki istračalo je utrku u vremenskom limitu.

Domaćin svečanog ceremonijala bila je Osnovna škola Eugen Kumičić u Velikoj Gorici. Bila je to prilika da se predstavi i organizator utrke Atletski klub „Marathon 2006“.

Atletski klub „Marathon 2006“ član je Hrvatskog atletskog saveza, Hrvatske udruge cestovnih i planinskih utrka, Partner Medikus. hr i ponosni PRIJATELJ Zaklade Ana Rukavina.

Klub je organizator međunarodnih atletskih utrka za žene ( Opatija, Poreč, Zagreb-Velika Gorica) i prvi organizator u glavnom gradu Hrvatske atletske utrke građana i međunarodnog polu-maratona Dana Europe 9.5. – „Sportom u EUropu“ u suorganizaciji sa Europskom Komisijom u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, gradom Zagrebom, atletske utrke pred početak školske godine „Svi na Jarun prije škole“.

Prije službene objave rezultata Predsjednik Atletskog kluba „Marathon 2006“ uručio je učenici 5. razreda Osnovne škole Eugen Kumičić KRISTINI KRSNIK oštećenog vida prigodne poklone Privredne banke Zagreb, Larix-a iz Varaždina, Atletskog kluba „Marathon 2006“.

Uz novčane nagrade koje su uručile djelatnice Privredne banke Zagreb, prve tri plasirane primile su unikatne kristalne vaze a sve sudionice, medalju, diplomu, majicu AK Marathon 2006 „ Trči i uživaj“ , poklon-pakete Hrvatske turističke zajednice, Larix-a iz Varaždina. Zlatna, srebrna i brončana medalja pripala je pobjednicama u 8 starosnih kategorija.
Športski pehar ekipnog pobjednika pripao je AK Marathon iz Novog Mesta.

I nakon ovog polu-maratona posljednjeg u ovoj godini DRŽAVI REKORD postignut prošle godine na ovoj stazi ostaje i dalje upisan u zlatnoj knjizi Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog športa.

Organizator utrke zahvalio se je svim pokroviteljima, sponzorima, atletskim i drugim športskim djelatnicima koji sa dali potporu u realizaciji i promidžbi Hrvatske, ženske atletike, rekreativnog trčanja i zdravog življenja.

Ciljna lista i arhiva svih utrka nalazi se na portalu AK „Marathon 2006“ www.marathon2006.hr


INFORMACIJE:
Atletski klub „MARATHON 2006“
Tel./fax: (043) 776-311, Mob: (098) 929-7653

Marathon2006.hr

facebook youtube

Share
 
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.